03.04.2012. / 10:48

Autor: Hina

Gušenje hobotnicom:

Gotovo savršen zločin u Južnoj Koreji

Policija sumnja da je osumnjičenik ugušio ženu hobotnicom ili jastukom

Južnokorejsko jelo od hobotnice NakjiJužnokorejsko jelo od hobotnice NakjiJužnokorejska policija uhitila je muškarca pod sumnjom da je ubio svoju životnu družicu čija se smrt prvo pripisivala gušenju dok je jela živu hobotnicu, specijalitet toga kraja, priopćio je sud u utorak koji tvrdi da ima dovoljno dokaza za umorstvo.

Nakon višemjesečne istrage, osumnjičenik kojemu je objavljeno samo prezime Kim, uhićen je u petak zbog ubojstva, dodao je Lee Geon-Tae, glavni tužitelj u gradu Incehonu, u zapadnom predgrađu Seula.

"Odbacuje optužbu (...), ali mislimo da imamo dovoljno dokaza protiv njega", dodao je glavni tužitelj.

Osumnjičeni Kim (31) je u travnju 2010. došao u motel u Incheonu sa svojom suprugom pošto su u obližnjem restoranu kupili dvije manje žive hobotnice. Malo poslije nazvao je recepciju i rekao da se njegova Yoon onesvijestila i da više ne diše, pošto je jela hobotnicu. Šesnaest dana poslije umrla je u bolnici. U grlu joj je pronađen dio kraka hobotnice pa je smrt 24-godišnje žene pripisana gušenju. Njezino je tijelo kremirano.

No žrtvin otac je tjedan dana nakon njezine smrti otkrio da je Yoon plaćala životno osiguranje na 200 milijuna vona (133.300 eura) koje je glasilo na njezina životnog partnera i tada je pokrenuta istraga.

Policija sumnja da je osumnjičenik ugušio ženu hobotnicom ili jastukom.

Nakji je omanja hobotnica koja živi u korejskim i kineskim vodama. U Južnoj Koreji se jede živa, cijela ili narezana, s komadićima koji se obično još uvijaju na tanjuru.

Vezane vijesti

Skupa vjenčanja u Južnoj Koreji

Skupa vjenčanja u Južnoj Koreji

Beatlesi su možda pjevali da je ljubav sve što je potrebno, ali u Južnoj Koreji paru koji se želi vjenčati potrebno je i puno novaca - gotovo 200.000… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika