20.11.2002. / 00:00

Autor: Eduard Šoštarić

SIGURNOSNE SLUŽBE

GORDAN ČAČIĆ NOVI RAVNATELJ VSA



Dosadašnji obnašatelj dužnosti ravnatelja Vojno-sigurnosne agencije Ministarstva obrane brigadir Gordan Čačić ovog će tjedna i službeno biti imenovan ravnateljem. Pored toga, Nacional saznaje da će pored imenovanja Gordan Čačić do kraja mjeseca biti promaknut u čin brigadnog generala.
Naime, saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, kojem je od danas na čelu novi predsjednik Ante Markov, u prijepodnevnim je satima 20. studenog pozvao brigadira Čačića na razgovor pred njegove članove kako bi se završio i formalni dio procedure za imenovanje ravnatelja jedne od triju sigurnosnih agencija Republike Hrvatske.
Na sjednici Odbora Gordan Čačić će odgovarati na pitanja članova koji će na kraju dati i mišljenje o kandidatu. Razgovor pred članovima Odbora sastavni je dio procedure za imenovanje koji je uslijedio nakon što su predsjednik države Stjepan Mesić i premijer Ivica Račan stavili svoj potpis za imenovanje Gordana Čačića.
Još je uvijek neizvjesna sudbina ostale dvojice kandidata: Franje Tureka za ravnatelja Protuobavještajne agencije (POA) odnosno bivše Službe za zaštitu ustavnog poretka koja se izdvojila iz MUP-a i postala samostalna agencija, te Damira Lončarića za ravnatelja Obavještajne agencije (OA) bivšeg Hrvatske izvještajne službe HIS-a.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika