03.04.2012. / 19:55

Autor: Hina

BSkyB: James Murdoch podnio ostavku

James Murdoch, sin medijskog magnata i vlasnika News Corp. Ruperta Murdocha, podnio je u utorak ostavku na mjesto predsjednika tvrtke BSkyB, pod pritiskom skandala s telefonskim prisluškivanjem, objavili su u utorak službeni izvori.

James MurdochJames MurdochJames Murdoch, sin medijskog magnata i vlasnika News Corp. Ruperta Murdocha, podnio je u utorak ostavku na mjesto predsjednika tvrtke BSkyB, pod pritiskom skandala s telefonskim prisluškivanjem, objavili su u utorak službeni izvori.

Poznato je da će novi predsjednik tvrtke BSkyB biti Nicholas Ferguson, koji je do lipnja 2010. godine obavljao funkciju dopredsjednika. Ferguson obnaša i funkciju predsjednika privatnog fonda SVG Capital a ranije je predsjedao i korporacijom Schroder Ventures. BSkyB je također objavio informaciju kako je James Murdoch dobrovoljno napustio poziciju predsjednika.

U pismu upućenom upravnom odboru, Murdoch mlađi objasnio je da je njegova ostavka najbolje što može učiniti za dobrobit kompanije s obzirom na niz skandala koji se povezuju s njegovim imenom. "Ponosan sam što sam bio dio ovog tima i ponosan sam na rezultate koje smo postigli za mog mandata", napisao je. Ostat će i dalje zaposlen u tvrtki na drugoj funkciji.

News Corp., koji se nalazi u vlasništvu Jamesova oca Ruperta Murdocha, ima udio od 39,1 posto u BSkyB-u. James Murdoch je ranije podnio ostavke na mjesta predsjednika odbora u tvrtkama Sotheby i farmaceutskoj tvrtki GlaxoSmithKline.

Jamesa dovode u vezu s aferom telefonskog prisluškivanja i davanja mita zaposlenicima javnog sektora u Velikoj Britaniji.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika