04.04.2012. / 08:14

Autor: Hina

Ostojić:

Veledrogerije će biti isplaćene

Ostojić je u razgovoru za Dnevnik Nove TV rekao da je s ministrom financija Slavkom Linićem uspio riješiti stvar u vezi s isplatom duga veledrogerijama, napomenuvši da neke bolnice nisu platile račune veledrogerijama tri godine

Rajko OstojićRajko OstojićMinistar zdravlja Rajko Ostojić najavio je sinoć da će dug bolnica prema veledrogerijama koji je prelazi 365 dana biti isplaćen od druge polovice travnja.

Ostojić je u razgovoru za Dnevnik Nove TV rekao da je danas s ministrom financija Slavkom Linićem uspio riješiti stvar u vezi s isplatom duga veledrogerijama, napomenuvši da neke bolnice nisu platile račune veledrogerijama tri godine.

"Definitivno, veledrogerije će biti isplaćene za sav dug iznad 365 dana, počev od druge polovice travnja", kazao je ministar, najavivši da će sutra o tome izvijestiti veledrogerije.

"To je dobra vijest, nemojmo paničariti, neće biti defekture lijekova", rekao je ministar.

Dodao je da su novac našli u području ministarstva finacija i zdravlja te da neće biti rebalansa proračuna.

Ministar je ustvrdio kako ih čeka još puno posla jer su svi njegovi prethodnici funkcionirali kao ministri financija zdravstvenog sustava.

"Ja to ne želim, želim biti ministar zdravlja, govoriti o zdravlju, kao paradigmi, više ne govoriti o bolesti", kazao je Ostojić, napomenuvši da su zbog toga i promijenili ime u Ministarstvo zdravlja.

Ustvrdio je da postoji cijeli plan reorganizacije, posebno bolničkog sustava jer su bolnice generator krize.

Od kliničkih bolnica, kazao je, problem je samo KBC Osijek koji duguje 104 milijuna kuna od ukupno 114 milijuna kuna duga. No, postoji cijeli niz županijskih bolnica koje genereriraju dug, a one su u nadležnosti županija.

S listama čekanja, rekao je da su napola puta. "Nažalost, nismo napredovali, ali nismo ni nazadovali, potpuno smo na istom stanju kao i prije pet mjeseci." Kako je rekao ministar Ostojić, plan je uvesti hitne, redovite i kontrolne liste čekanja.

Vezane vijesti

Jedan od sedam Amerikanaca bez zdravstvene zaštite

Jedan od sedam Amerikanaca bez zdravstvene zaštite

Blizu jedan od sedam Amerikanaca ili 15,1 posto američke populacije bilo je bez zdravstvene zaštite u 2011. godini, pokazuje istraživanje nadležne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika