04.04.2012. / 12:43

Autor: Nacional.hr

Prvi koji je otišao

Komadina podnio ostavku

"Usprkos mojoj želji da kao član Vlade doprinesem reformama koje su pred njom, posebno u sektoru prometa i infrastrukture, nažalost zdravstvena situacija mi to ne omogućava. Odluka je bila teška, ali preporuke liječnika jednostavno više ne mogu ignorirati", napisao je u ostavci Komadina

Photo: Goran Ferbezar/PIXSELL (arhiva)Photo: Goran Ferbezar/PIXSELL (arhiva)Zlatko Komadina podnio je ostavku na dužnost ministra pomorstva, prometa i infrastrukture. Ministar Komadina tu je odluku donio na preporuku liječnika zbog narušenog zdravstvenog stanja, priopćili su iz Vlade. O svojoj odluci izvijestio je predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića.

"Usprkos mojoj želji da kao član Vlade doprinesem reformama koje su pred njom, posebno u sektoru prometa i infrastrukture, nažalost zdravstvena situacija mi to ne omogućava. Odluka je bila teška, ali preporuke liječnika jednostavno više ne mogu ignorirati", napisao je u ostavci Komadina.

Do izbora novog ministra, ministarstvo će voditi zamjenik Zdenko Antešić.

Priče krenule već ranije

Priče o ostavci ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatka Komadine već poprimaju mitske razmjere: prema njima, Komadina je navodno već prošlog tjedna nakon afera s HAC-om i HP-om kuvertirao ostavku, a potom je povukao, piše Novi list, navodeći kako će u slučaju da se ove spekulacije pokažu istinitima, Komadina sam morati objaviti svoj odlazak, budući da premijer Zoran Milanović sigurno ne želi obaviti taj posao.

U slučaju da Komadina doista podnese ostavku, najizgledniji kandidat za ovu poziciju je navodno Milanovićev bliski suradnik Siniša Hajdaš Dončić, krapinsko-zagorski župan, budući da je sisačka županica Marina Lovrić-Merzel svoje šanse navodno prokockala kad je sama plasirala informacije o tome u medije dok je Komadina bio na bolovanju.

S druge strane, tvrdi se da u Vladi nitko ne traži Komadininu ostavku, već da, naprotiv, ima podršku dokad je potrebno te da je i dilema i odluka – samo na njemu.

'Zdravlje je jedini razlog za Komadinin odlazak'

Povodom ostavke ministra Komadine, izjavu za javnost dao je i premijer Zoran Milanović. Istaknuo je kako ga je Komadina o svom zdravstvenom stanju obavijestio jučer.

"Ministar Komadina je morao donijeti takvu odluku", rekao je Milanović.

Dodao je kako će ministarstvo do prve sjednice Sabora voditi zamjenik Zdenko Antešić, a potom će za novog ministra predložiti Sinišu Hajdaša Dončića, župana Krapinsko-zagorske županije.

Upitan zašto je uopće odabrao Komadinu za ministra, Milanović je istaknuo zbog njegove kompetencije te ponovno naglasio kako je jedino zdravlje razlog za njegov odlazak.

Vezane vijesti

Pianigiani dao ostavku

Pianigiani dao ostavku

Simone Pianigiani dao je ostavku na dužnosti trenera Montepaschija, s kojim je u šest sezona provedenih u klubu osvojio jednako toliko naslova… Više

Komentari

registracija
22/3/11

vferari, 04.04.12. 12:10

Čovjek se još nigdje nije izjasnio o ničemu a hajka novinara ne jenjava oni sve znaju.Komadina je već odavno dao ostavku ,znase ko će ga zamjjenit sve zanaju da bi na kraju konstantirali da se još ništa nezna.Ali članak je napisan hnorarčić će bit a čitaoci razmišljajte dalje sami dok novinarčići ne izmisle nešto novo.I tako o svemu i svačemu i to je dokaz da je naše novinarstvo palo na najniže grane od kad postoji,glavni moto je ako nema novosti izmisli ih pa će neko komentirati da bi neko mogao komentirati komentar i t.d.i t. d.


registracija
4/4/12

esekerri, 04.04.12. 13:45

Lako je bilo kakiti iz fotelje župana i to još u opoziciji. sada se vidi da čovjek nije nizašto kao i većina novih ministara .Razlika je u tome što je on imao hrabrosti to i na neki način priznati. Lako je mlatiti po praznoj slami. Sada se vidi da nova vlada osim lepeze HARAČA , stečaja, zatvaranja radnih mjesta , poskupljenja, novih poreza i davanja nema viziju kako izvući Hrvatsku iz krize. Ovo do sada je mogla napraviti svaka budala. Gospodo birači tražili ste EVO VAM GA NA !!


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 04.04.12. 13:51

DOCE drugi LOPOV....


registracija
15/8/09

vergilia, 04.04.12. 14:09

Razlozi ostavke su nebitni, da li je zdravlje ili bilo koji razlog da ne može to obavljati - ostavka sama po sebi je etički čin. Mnogi dosadašnji ministri nisu mogli i nisu znali ali ostajali su iz egoizma, taštine i osobne koristoljubivosti. Najlakše je ostati u fotelji, iskustvo nas uči da nijedan ministar nije odgovarao zbog nesposobnosti. A kakvi su rezultati njihovog "posla", svima je znano.


registracija
16/6/10

nosonja, 04.04.12. 14:36

esekerri@daj ne serrri. Danas si se registrirao pa misliš da ćeš pisati pizdarija a nitko ti neće otpisati. Očito je da si ti govno ADZetovsko.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 04.04.12. 15:17

HA dobro, sada mozete staviti Vladimira Ferdeljija na mjesto ministra. Treba imati bar jednog covjeka u vladi koji ima iskustva u stvarnom svijetu, koja nesto znaci.

Vlada ovakva kakva je samo jedna mala interesna skupina, skupina jadnika, koji da nisu u politici danas bi bili na zavodu za zaposljavanje. Niti jedan covjek tamo nema radno iskustvo i znanje koje moze pomoci hrvatskoj medunarodnoj konkuretnosti.

Linic i Cacic imaju gospodarski program koji jako slici gospodarskom programu Milke Planinc. Maras i Grcic su smijesni. Jovanovic se spustio na nivo Mamica, koriste iste argumente u debati. Vrdoljak i Mirela Holy, nisu cak ni smijesni na svom poslu, vise tragedija. Ministar pravosuda je toliko sposoban da je sigurno da ce pravosude u slijedecih cetiri godine ostati najveca Hrvatska sramota.

Vesna Pusic misli da je ona gospoda Europa, da je ona iznad Hrvata, Hrvatska je samo alatka s kojom se ona gura u probrano drustvo europskih birokrata. Zoki je premijer, boli ga briga, sretan je sto je bolji od Jace, to je njegov najveci nivo, najvece intelektualno dostignuce, biti bolji od Jace i Sanadera.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 04.04.12. 15:19

@esekerri, @jebokomunjare, dobro vam je nosonja rekao, bolje ministar u ostavci nego ministar bez mozga, kao sto su to bili ljudi u sanaderovoj vladi.


registracija
30/11/10

jato, 04.04.12. 16:05

Komadina je dao ostavku?
He he he, evo,čovjek je pristojan, ja vjerujem da je želio i najbolje, ali pao je pod utjevaj Gazimira i Linića koji su nametali svoje ideje gdje je trebala pasti pinka i misli on bolje da odem jer prije ili kasnije sa ovima idem u rešt......


registracija
2/6/11

stereo, 05.04.12. 07:21

Zbog čega je dao ostavku i nije toliko bitno, ako je zbog zdravlja tada je OK, a ako je skužio da nije dorastao problemima mislim da je i tada posao pošteno odrađen. HDZ-ovac bi bez obzira na to vodio ministarstvo do kraja mandata i krivio nekoga tko je bio 2 sata na vlasti


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika