04.04.2012. / 10:16

Autor: Hina

H. Clinton:

NATO neće otići iz Afganistana nakon 2014.

"Do kraja 2014. prijenos sigurnosnih ovlasti bit će okončan, a Afganistanci će biti u potpunosti odgovorni za pitanje sigurnosti u svojoj zemlji", rekla je šefica američke diplomacije koja se nalazi u Norfolku u Virginiji, u posjetu zapovjednom centru NATO-a

IlustracijaIlustracijaAmerička državna tajnica Hillary clinton u utorak je obećala da NATO-ove snage neće otići iz Afganistana nakon povlačenja međunarodnih trupa iz te zemlje, krajem 2014.

"Do kraja 2014. prijenos sigurnosnih ovlasti bit će okončan, a Afganistanci će biti u potpunosti odgovorni za pitanje sigurnosti u svojoj zemlji", rekla je šefica američke diplomacije koja se nalazi u Norfolku u Virginiji, u posjetu zapovjednom centru NATO-a.

Tijekom NATO-ova summita koji će se u svibnju održati u Chicagu, "razgovarat ćemo o odnosima između NATO-a i Afganistana nakon prijenosa sigurnosnih ovlasti", rekla je Clinton, dodavši kako se nada da će pregovori o strateškom partnerstvu između Washingtona i Kabula biti dovršeni i prije sastanka Saveza.

"Ondje će ostati mali broj američkih vojnika, u skladu sa zahtjevom afganistanske vlade. Oni će uvježbavati, savjetovati i pomagati afganistanskim vojnim snagama te pomoći u nastavku borbe protiv terorizma. No ne želimo da američke vojne baze trajno ostanu u Afganistanu", istaknula je Clinton.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika