04.04.2012. / 10:25

Autor: Hina

Nastavljen francuski lov na islamiste

Racija je provedena rano jutros, a nastavak je protuterorističke akcije provedene 30. ožujka, kada je policije privela 19 osoba koje su bile pod istragom zbog sumnje za terorizam. 13 ih je i optuženo

ArhivaArhivaElitne postrojbe francuske policije u srijedu su, rano jutros uhitile 10 osumnjičenih islamista diljem Francuske, prenosi France presse.

Domaća obavještajna služba DCRI je, uz potporu elitnih postrojbi RAID i komandosa GIPN provela uhićenja u Marseilleu, najvećem francuskom lučkom gradu te također južnom gradu Valenceu, kao i u sjeveroistočnum Roubaixu, kazali su policijski izvori.

Racija je provedena rano jutros, a nastavak je protuterorističke akcije provedene 30. ožujka, kada je policije privela 19 osoba koje su bile pod istragom zbog sumnje za terorizam. 13 ih je i optuženo.

Uhićenja se povezuju s incidentom u Toulouseu, kada je policija nakon višesatne opsade, ubila Mohameda Meraha, ubojicu troje djece i rabina ispred židovske škole u Toulouseu. "Uhićeni imaju sličan profil kao Muhamed Merah", rekao je neimenovani izvor. Merah je priznao da je bio inspiriran akcijama Al-Kaide, kada je počinio ubojstva djece, rabina te u odvojenim odvojenim napadima u okolici grada još trojicu vojnika.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika