04.04.2012. / 11:21

Autor: Nacional.hr

Karamarko: Licemjerno je mijenjati pravila usred izborne utakmice

"Prije više od mjesec dana uputio sam vam dobronamjerno i kolegijalno pismo u kojem sam se založio za odgovornu i poštenu provedbu unutarstranačkih izbora te upozorio na kršenja stranačkih propisa i izbornih pravila na terenu, nelogičnost i štetnost odluke korištenja stranačkih prostorija te aktiviranje glavnog tajnika stranke u kampanji jednog od kandidata", piše u pismu

Tomislav Karamarko (Pixsell)Tomislav Karamarko (Pixsell)Kandidat za predsjednika HDZ-a Tomislav Karamarko, odaslao je predsjedništvu stranke pismo tek nekoliko sati prije same sjednice predsjedništva. Bivši ministar unutarnjih poslova nije zadovoljan izmjenom izbornih pravila za vrijeme kampanje za predsjednika stranke.

"Prije više od mjesec dana uputio sam vam dobronamjerno i kolegijalno pismo u kojem sam se založio za odgovornu i poštenu provedbu unutarstranačkih izbora te upozorio na kršenja stranačkih propisa i izbornih pravila na terenu, nelogičnost i štetnost odluke korištenja stranačkih prostorija te aktiviranje glavnog tajnika stranke u kampanji jednog od kandidata. Unatoč mnogobrojnim apelima koji su sa svih strana stizali u vodstvo stranke, nažalost ništa nije poduzeto da se zaustavi problem srozavanja ugleda Hrvatske demokratske zajednice te je očito kako su partikularni interesi, a ne interes stranke i hrvatskog naroda prioritet predsjednice i njezinih poslušnika u vrhu stranke. Ta me činjenica žalosti jer pokazuje da još ništa nismo naučili iz gubitka izbora i krize koju stranka proživljava", piše u pismu i poziva na ukidanje 'faraonskog' načina vladanja strankom.

Dodaje kako se slaže s prijedlogom predsjednice stranke Jadranke Kosor o izbornom pravilu, jedan član, jedan glas.

"Iako je to očito mijenjanje pravila usred izborne utakmice i ne ulazeći u iskrenost namjera, načelno se slažem s tom eventualnom promjenom, jer se za uključivanje svakog našeg člana u unutarstranačke izbore zalažem od početka kampanje", ističe Karamarko.

"Međutim, licemjerno je mjesec dana uoči najavljenog Sabora izlaziti s tim prijedlogom, jer je on tehnički zapravo neprovediv. Također, nameće se pitanje ‐ zašto razdvajati izbore za predsjednika i ostale vodeće dužnosti u stranci, odnosno zašto se po istom načelu ne bi pristupilo izboru zamjenika, potpredsjednika te članova predsjedništva stranke?", pita se u pismu Karamarko.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 04.04.12. 11:59

Karamarko,licemjerno je ,nakon svega prokazanoga u HDZ-u svih ovih godina,ostati članom te stranke ! To je licemjerje. I prema narodu a posebno prema sebi.Kako ni ti,kao ni ostali iz HDZ-a,nemate problem osobnoga stida i licemjerja,shvaćam od kud vam snaga da nastavljate dalje.Poriv je jedino pohlepa za vlašću i vrijednostima koje se mogu jamiti sa tih pozicija.I to je sve.Jednostavno i pragmatički točno. Ima li pomaka u tvojoj glavi nakon ovoga teksta-kritike?Nema ! Zašto nema? Jer si licemjeran.!!!


registracija
23/2/12

cookiese, 04.04.12. 17:51

Jaca da ima i malo morala i mozga prihvatila bi odgovornost gubitka izbora i onda bi raspisala izbore.Ovako ispada kada ona to govori da su svi ludi što žele njezinu smjenu jer ipak je ona predsjednica pobijednica samo ne znam gdje je ona pobijedila i to na kojim izborima.Što se tiče Karamarka on nije ništa bolji od nje prvo je bio desna ruka Mesiću,pa onda Sanaderu pa se opet okrenuo i postao Jacin vojnik.Takav čovjek ne može biti predsjednik stranke, a kamoli danas sutra premijer države.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika