04.04.2012. / 10:53

Autor: Totalsport

LP: Rekorder Messi i Barcelona preko Milana do polufinala

Barcelona će u polufinalu igrati protiv pobjednika ogleda između Chelseaja i Benfice, koji svoj uzvrat četvrtfinala igraju u srijedu

Lionel Messi (Reuters)Lionel Messi (Reuters)Nogometaši Barcelone pobijedili su na svom stadionu Nou Camp momčad Milana s 3-1 i plasirali se u polufinale Lige prvaka peti puta zaredom.

Barcelona je do pobjede i prolaza u polufinale, nakon što je prvi susret u Milanu završio bez golova, stigla potpuno zasluženo. Utakmica je bila baš onakva kakva se mogla i očekivati. Barcelona je imala 60 posto posjeda lopte. U udarcima je bilo 21-3, u udarcima u okvir gola 8-1 za domaćina.

Barcelona je od prve minute zagospodarila travnjakom i nizala napade. Lionel Messi je u prvih sedam minuta promašio dvije šanse, ali je u 11. minuti zabio prvi gol na utakmici, i to iz penala kojeg je sam i iznudio. Nakon pogreške Milanove obrane je povukao kontru malo iskosa s lijeve strane. Kada se očekivao udarac i egzekucija, Argentinac je pokušao poslužiti Xavija, procijenivši valjda da je ovaj bio u još boljoj situaciji. Xavi je reagirao pomalo konfuzno, ali se lopta opet odbila do Messija kojeg je oborio Antonini klizećim startom.

Vratar Milana Abbiati je pogodio stranu u koju će Messi pucati s bijele točke, ali je udarac bio suviše precizan. Bio je to Messijev 13. gol u Ligi prvaka ove sezone, čime je nadmašio dosadašnji rekord od 12 golova u jednoj sezoni, kojeg je postavio sam prošle sezone, kao i Nizozemac Ruud van Nistelrooy u Manchester Unitedu 2003. godine. Postao je Messi s 24 godine i 4 mjeseca najmlađi igrač u povijesti Lige prvaka koji je stigao do brojke od ukupno 50 golova u ovome natjecanju, te ukupno četvrti, nakon Raula, Van NIstelrooya i Thierryja Henryja. Kasnije je, opet s bijele točke, zabio i 51. odnosno 14. ove sezone, ali je prije toga Milan izjednačio.

Dogodilo se to u 32. minuti. Bivši Barcelonin napadač Zlatan Ibrahimović, koji se inače nije posebno istaknuo u ovoj utakmici, majstorski je uposlio Nocerina, koji je iskosa s desne strane prizemnim udarcem matirao Valdesa.

No, ''rossoneri'' su imali samo devet minuta rezultat koji ih je vodio dalje. U 41. minuti je Messi zabio i drugi puta iz penala. Ovoga puta je tukao u drugu stranu, svoju desnu, odnosno u lijevi kut Abbiatija. Nizozemski sudac Kuipers je dosudio kazneni udarac jer je Nesta povlačio za dres Busquetsa nakon kornera. Suci takve situacije često ne ''sviraju'', ali Nizozemac je bio neumoljiv.

Bolju igru je Barcelona u nastavku okrunila s još jednim golom, u 53. minuti, kojim je osigurala mirnu završnicu. Messijev udarac je blokirao Mexes, ali se lopta odbila do Inieste, koji je iskosa s lijeve strane zavrnuo loptu u suprotni kut vratara gostiju.

Thiago je u 69. minuti nakon odličnog dodavanja Messija mogao zabiti i četvrti pogodak katalonskog diva, ali je pucao kraj gola.

Barcelona će u polufinalu igrati protiv pobjednika ogleda između Chelseaja i Benfice, koji svoj uzvrat četvrtfinala igraju u srijedu. Chelsea je slavio u Lisabonu s 1-0.

Liga prvaka, uzvratna utakmica četvrtfinala:

Barcelona - Milan 3-1 (Messi 11 - 11 m, 41 - 11 m, Iniesta 53 /Nocerino 32), prva utakmica 0-0

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika