04.04.2012. / 12:19

Autor: Nacional.hr

'Samopomoć' Građanske akcije protiv crkve i pedofilije

"Ne dozvoljavamo vam da nekažnjeno zlostavljate našu djecu", piše u poruci

Građanska akcija u akciji po crkvamaGrađanska akcija u akciji po crkvamaAktivisti Građanske akcije oblijepili su naljepnicama crkve, župne urede i škole u Zagrebu te Slavonskom Brodu, upozoravajući na svećeničku pedofiliju.

Naljepnice u obliku prometnog znaka na kojoj svećenik naganja djecu našle se na vratima Katedrale, u crkvama u Palmotićevoj, u Šestinama, na Kaptolu, u staroj Vlaškoj, u Zvonimirovoj, Bukovačkoj ulici, na Jordanovcu, u Voćarskoj i na vratima trešnjevačke crkve u Zagrebu.

Aktivisti Građanske akcije upozoravaju kako je zlostavljanje djece u Hrvatskoj 'interni problem crkve i incident koji ne zaslužuje čak niti komentar Vlade'. Traži se 'odgovorno ponašanje Vlade i izražavanje empatije sa žrtvama'. "Želimo pokazati kako crkva nije iznad naroda ako je već iznad zakona i kako neće dobiti amnestiju od nas ako istu već dobiva od Vlade. Došli smo pokazati kako još postoje hrabri i odlučni spremni ne prihvatiti kukavičluk Vlade već jasno i glasno poručiti. Ne dozvoljavamo vam da nekažnjeno zlostavljate našu djecu", piše u poruci.

Vezane vijesti

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Američki biskup William Lynn proglašen je krivim u petak u Philadephiji (Pennsylvania) za prikrivanje svećenika pedofila i time postao najviši… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 04.04.12. 13:20

Malo više ovakvih plakata nam treba.


registracija
24/1/12

IpakSeOkrece, 04.04.12. 17:11

Prvi apologet koji bude komentirao ovaj tekst će naći slijedeće zamjerke:

1. Mediji zlonamjerno eksponiraju pedofiliju u Crkvi, a nje ili nema, ill je ima manje nego u drugim institucijama.

2. Komunistički je, totalitarno i jednoumno, u istoj rečenici u kojoj se spominje crkveno potpomognuta pedofilija ne spomenuti Staljina, komunizam te neki drugi slučaj pedofilije van Crkve.

3. Tendenciozno je, zapravo, svako spominjanje pedofilije koje ne bi bilo pažljivo balansirano kleričkim relativiziranjem crkvene benevolencije prema vlastitim pedofilima.

4. Samo najgori mrzitelj vjere i vjernika ne nalazi gornje 3 točke suštom istinom.


registracija
30/11/10

jato, 04.04.12. 19:24

Crkvu treba zabranitit prije svega zbog "pranja mozga" ljudima, zbog izmišljanja i laganja te zbog seksualnog iskorištavanja.....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika