04.04.2012. / 14:30

Autor: Hina

Umro nogometaš Dubravko Pavličić

Posljednji ispraćaj bit će u španjolskom Alicanteu, gdje je i živio

Screenshot: YoutubeScreenshot: YoutubeNakon duge i teške bolesti u Španjolskoj je u 45 godini umro bivši nogometaš Dinama i Rijeke, te član hrvatske reprezentacije i više španjolskih klubova Dubravko Pavličić.

Pavličić je rođen 28. studenoga 1967. godine u Zagrebu, a nogometnu karijeru započeo je u Dinamu za kojeg je nastupao od 1987. do 1989. godine, a sljedeće četiri godine je igrao za NK Rijeku iz koje je otišao u Španjolsku, gdje je nastupao za Hercules, Salamancu i Racing Ferrol. Bio je član juniorske reprezentacije Jugoslavije koja je 1987. u Čileu osvojila naslov svjetskih prvaka, dok je za hrvatsku nogometnu reprezentaciju odigrao 22 utakmice u razdoblju od 1992. do 1997. godine.

U hrvatskom dresu sudjelovao je na EP 1996. u Engleskoj. Tada je, u prvoj utakmici skupine D u kojoj smo golom Gorana Vlaovića pobijedili Tursku sa 1:0, ušao u 89. minuti umjesto Davora Šukera. Na utakmici protiv Danske nije igrao, ali je zato odigrao cijeli susret protiv Portugala u kojem su naši reprezentativci poraženi sa 0:3.

Posljednji ispraćaj bit će u španjolskom Alicanteu, gdje je i živio.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika