04.04.2012. / 18:49

Autor: Hina

Europskoj komisiji prezentiran hrvatski plan za brodogradilišta

Zamjenica ministra gospodarstva Tamara Obradović Mazal razgovarala je u srijedu u Bruxellesu s predstavnicima Europske komisije o pitanju restrukturiranja hrvatskih brodogradilišta u poteškoćama.

Tamara Obradović MazalTamara Obradović MazalZamjenica ministra gospodarstva Tamara Obradović Mazal razgovarala je u srijedu u Bruxellesu s predstavnicima Europske komisije o pitanju restrukturiranja hrvatskih brodogradilišta u poteškoćama.

"Održan je tehnički sastanak u Općoj upravi za tržišno natjecanje gdje je gospođa Obradović izvijestila o zadnjem razvoju događaja i o sljedećim koracima koje hrvatske vlasti namjeravaju poduzeti kako bi provele privatizaciju i restrukturiranje brodogradilišta u poteškoćama", rečeno je Hini u Europskoj komisiji. Zamjenica ministra Obradović Mazal nije bila dostupna za izjave.

Hrvatska vlada je na sjednici 22. ožujka prihvatila ponudu samoborskog DIV-a o kupnji 8.073.568 dionica Brodograđevne industrije Split. Na istoj sjednici odbila je ponude Danka Končara za kupnjom brodogradilišta u Trogiru i Kraljevici, te odlučila da se za Brodotrogir traži novo rješenje za privatizaciju i restrukturiranje, dok Kraljevica ide u stečaj.

Isto tako, vlada je odlučila da će se za riječko brodogradilište 3. maj tražiti novo rješenje za privatizaciju i restrukturiranje, dok će pulski Uljanik ići u privatizaciju po modelu organiziranog radničkog dioničarstva i dokapitalizacijom.

Potpredsjednik hrvatske vlade Neven Mimica nedavno je u Bruxellesu novinarima rekao da vlada ima plan B za 3. maj i Brodotrogir, ali da nije vrijeme za otkrivanje pojedinosti.

Hrvatska se u pregovaračkom poglavlju Tržišno natjecanje obvezala da će restrukturirati brodogradilišta u poteškoćama i to je zapisano i u Ugovoru o pristupanju EU-u.

Prema protokolu koji je pridodan pristupnom ugovoru Komisija može tražiti od Hrvatske da naloži brodogradilištima da vrate svu pomoć ili potporu za restrukturiranje koju su brodogradilišta primila od ožujka 2006., ako do dana pristupanja ne budu potpisani ugovori o privatizaciji tih brodogradilišta.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika