04.04.2012. / 19:47

Autor: Hina

Slovački čelnik Robert Fico imenovan premijerom

Slovački predsjednik Ivan Gašparovič imenovao je u srijedu premijerom Roberta Fica, predsjednika stranke lijevog centra Smer koja je pobijedila na prijevremenim parlamentarnim izborima u ožujku.

Robert FicoRobert FicoSlovački predsjednik Ivan Gašparovič imenovao je u srijedu premijerom Roberta Fica, predsjednika stranke lijevog centra Smer koja je pobijedila na prijevremenim parlamentarnim izborima u ožujku.

Fico, 47-godišnji pravnik koji je kao premijer od 2006. do 2010., vodio Slovačku u doba ulaska u eurozonu zamijenio je Ivetu Radičovu. Njezina vlada desnog centra raspala se u listopadu.

Fico je rekao kako će mu biti čast iduće godine ispuniti obećanje o smanjenju proračunskog deficita ispod granice od 3 posto kao što određuje Maastrichtski ugovor za članice eurozone. Učinit će to povećanjem poreza bogatim Slovacima i bogatim tvrtkama.

Vezane vijesti

Hrvatice bolje i od Slovakinja

Hrvatice bolje i od Slovakinja

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija kao jedina ekipa s maksimalnim brojem bodova iz kvalifikacija izborila je nastup na Europskom prvenstvu u… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 04.04.12. 22:04

Na čelno mjesto je došao pro-EU čovjek. Čudilo bi me da je drugačije. sites.google.com/site/financijskisustav/europska-unija


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika