05.04.2012. / 10:21

Autor: Totalsport

WTA Charleston: Lučić došla do dva gema protiv Šafarove

Od ostalih mečeva izdvojimo pobjedu Venus Williams protiv srpske tenisačice Jelene Janković

Mirjana Lučić (Reuters)Mirjana Lučić (Reuters)Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić loše se provela u 2. kolu WTA Charlestona koji se igra na zelenoj zemlji. Naime, uzela je samo dva gema u meču protiv češke tenisačice, 25-godišnje Lucije Šafarove.

Pobijedila je 26. igračica na svijetu sa 6-2, 6-0 i tako zaustavili mini-niz Lučić koja je na ovom turniru prvo ostvarila dvije pobjede u kvalifikacijama, a potom prošla i jedno kolo glavnog turnira.

Meč je trajao samo 57 minuta, a Lučić je bila potpuno bespomoćna. Do gemova je uspjela doći tek na početku meča, nakon čega je redala grešku za greškom, ali i ostala nemoćna pred naletima tenisačice s kojom je igrala prvi put u karijeri.

Šafarova je iskoristila pet od deset break-lopti u meču, dok nije morala spašavati niti jednu. Uostalom, nakon prvog servisa je Šafarova osvojila 87 posto poena (20 od 23), dok je na drugom servisu izgubila šest od 16 poena.

Ukupno je, skoro, Čehinja osvojila dvostruko više poena od suparnice (61-31).

Od ostalih mečeva izdvojimo pobjedu Venus Williams protiv srpske tenisačice Jelene Janković. U prvom je bilo borbe, a u drugom je Venus prohujala kraj Janković i na kraju slavila sa 7-5, 6-0.

WTA Charleston, važniji rezultati 2. kolo:

Šafarova (9) - Lučić 6-2, 6-0

V. Williams - Janković (7) 7-5, 6-0

Bartoli (3) - Duševina 6-2, 6-7(3), 6-4

Švedova - Wickmayer (12) 6-2, 7-6(2)

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika