05.04.2012. / 12:43

Autor: Hina

Linić:

Imamo kapacitet povući osam milijardi kuna

"Očito je da je bitno financijski osposobiti gospodarstvo. Novac nije problem, imamo ga i iz međunarodnih institucija, a sada s ovim novim mjerama HNB-a i dodatnu likvidnost", naglasio je Linić

Slavko Linić; Photo: Jurica Galoić/PIXSELL Slavko Linić; Photo: Jurica Galoić/PIXSELL Ministar financija Slavko Linić smatra da hrvatsko gospodarsko ima kapacitet povući 8 milijardi kuna koje će, prema jučerašnjem dogovoru, osigurati Hrvatska narodna banka i osam najvećih poslovnih banaka za financiranje gospodarskog oporavka.

"Očito da ima i pogotovo stoga što ćemo ići s novim investicijskim ciklusom", kazao je Linić odgovarajući prije sjednice Vlade na novinarsko pitanje ima li hrvatsko gospodarstvo kapacitet za povlačenje tih sredstva.

"Očito je da je bitno financijski osposobiti gospodarstvo. Novac nije problem, imamo ga i iz međunarodnih institucija, a sada s ovim novim mjerama HNB-a i dodatnu likvidnost", naglasio je Linić.

Prema tome, kaže Linić, sve su pretpostavke da se nešto može učiniti i sada polako dolazi i ono treće - financijska konsolidacija kroz program koji pripremamo, a to je zakon o financijskom poslovanju.

Ova Vlada zaista osigurava novac i investicije i pripremit ćemo program financijske konsolidacije. Sada je na poduzetnicima da shvate da se u Hrvatskoj može poslovati, promijenili smo fiskalnu politiku, dakle sve pretpostavke da se promijeni situacija u Hrvatskoj, istaknuo je ministar financija.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 05.04.12. 14:23

8 milijardi?
Pa HDZ je povukao barem 100.


registracija
9/3/10

nostradurus, 05.04.12. 14:27

Tko vas je tjerao da pobjedite na izborima, kada ne znate vladati na dobrobit svih, nego samo na vlastitu korist i 1% bogatih.
sites.google.com/site/financijskisustav/razdvajanje-stvaranja-i-posudivanja-novca


registracija
13/12/11

perivoj, 05.04.12. 21:15

Ako novac nije problem zašto se i dalje uskrsnica isplačuje u bonovima?Naime radnicima Vodovod i odvodnje Zagreb uskrsnica im je bila bon od 400 kn za Plodine i bon od 100 kn za Konzum.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika