05.04.2012. / 13:54

Autor: Totalsport

Copa Libertadores: Flamengo na korak do ispadanja

Internacional je u skupini 1 poveo nakon svega osam minuta igre preko Neija, koji je savršeno pogodio iz slobodnog udarca i ostavio vratara Santosa Rafaela bez ikakvih šansi

Nogometaši Flamenga (Reuters)Nogometaši Flamenga (Reuters)U 5. kolu južnoameričke verzije Lige prvaka, Cope Libertadores, branitelj naslova brazilski Santos izvukao je remi u Porto Alegri kod Internacionala čime je došao na korak do kvalifikacije u drugu fazu natjecanja.

Internacional je u skupini 1 poveo nakon svega osam minuta igre preko Neija, koji je savršeno pogodio iz slobodnog udarca i ostavio vratara Santosa Rafaela bez ikakvih šansi. Rezultat je stajao na semaforu sve do 66. minute kada je Alan Kadlec izjednačio za Santos i razočarao domaće navijače, čiji su nogometaši propustili priliku zasjesti na prvo mjesto ljestvice uoči posljednjeg kola i susreta s posljednjeplasiranom momčadi Juan Aurich. Santos je trenutno vodeći s 10 bodova, ali i utakmicom više od trećeg The Strongesta koji tek treba odigrati svoju utakmicu 5. kola protiv spomenutog Juan Auricha, a pobjeda bi ga uzdigla na vrh skupine 1 i dodatno zakomplicirala Santosov plasman u Top 16.

U skupini 2 Emelec je pobjedom 3-2 nad brazilskim Flamengom navjerojatnije izbacio momčad Ronaldinha iz ovogodišnjeg izdanja Cope Libertadores. Flamengo je čak dva puta dolazio u prednost na utakmici, ali je istu oba puta poništio Urugvajac Luciano Figueroa za ekvadorski sastav koji je sada treći na ljestvici, dok je Flamengo na začelju uoči posljednjeg kola i domaćeg susreta protiv Lanusa koji je već osigurao prolaz dalje. Brazilskoj momčadi u posljednjem kolu treba pobjeda nad Lanusom i remi Olimpije Asuciona i Emeleca da bi prošao u Top 16.

Copa Libertadores, 5. kolo:

Skupina 1

Internacional - Santos 1-1 (Nei 8 / Kadlec 66)

Poredak: 1. Santos 10, 2. Internacional 8, 3. The Strongest 7 (-1), 4. Juan Aurich 0 (-1).

Skupina 2

Emelec - Flamengo 3-2 (Figueroa 34, 83, Gaibor 90 / Moura 8, Deivid 43)

Redoslijed: 1. Lanus 10, 2. Olimpia Asuncion 7, 3. Emelec 6, 4. Flamengo 5.

Skupina 3

CA Junior - U. Catolica 3-0 (Vlez 45, Paez 86, Hernandez 90)

Redoslijed: 1. Espanola 7 (-1), 2. Bolivar 7 (-1), 3. U. Catolica 6, 4. CA Junior 4.

Skupina 8

Godoy Cruz - U. de Chile 0-1 (Henriquez 45)

Redoslijed: 1. U. de Chile 10, 2. Nac. Medellin 8 (-1), 3. Godoy Cruz 5, 4. Nenarol 1 (-1).

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika