05.04.2012. / 17:06

Autor: Nacional.hr

Danica Ramljak više nije na čelu Instituta Ruđer Bošković

Vršiteljem dužnosti ravnatelja Instituta imenovan je dr. sc. Marin Roje, dosadašnji pomoćnik ravnatelja za financije i suradnju s gospodarstvom

Danica RamljakDanica RamljakUpravno vijeće Instituta Ruđer Bošković, na danas održanoj sjednici, razriješilo je dr. sc. Danicu Ramljak s dužnosti ravnatelja Instituta, priopćili su iz Instituta.

Vršiteljem dužnosti ravnatelja Instituta imenovan je dr. sc. Marin Roje, dosadašnji pomoćnik ravnatelja za financije i suradnju s gospodarstvom.

Ističu kako će međunarodni natječaj za novog ravnatelja Instituta Ruđer Bošković biti objavljen najkasnije za mjesec dana od dana donošenja odluke o razrješenju.

Vezane vijesti

Inspekcija otkrila utaju poreza na Institutu Ruđer Bošković

Inspekcija otkrila utaju poreza na Institutu Ruđer Bošković

Inspekcijski nadzor Porezne uprave na Insitutu Ruđer Bošković otkrio je nevjerojatne utaje poreza u 2008. godini. Prema nalazu inspekcije Institut je… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 05.04.12. 18:28

Toliko o intelektualcima i trustovima mozgova,Hrvatima.O onima koji bi trebali biti moralna i svaka druga pozitivna vertikala društva.Ne,specifičnost Hrvata je upravo u tome da je apsolutno jedino istinito to da što je osoba-HRVAT,školovanija to je jače nemoralna.Svoje kapacitete i potencijale ne upreže u kola općega hrvatskoga dobra,već isključivo samo u korist osobnih interesa.Pri tom ne biraju ni način ni sredstva.E sada bih volio da mi netko objasni o kojoj vrsti patologije se ovdje radi?Ima li koji intelektualac koji bi se usudio (don Grubišić je isključen iz ovoga trenutno) dati pozitivnu i prolaznu ocjenu za hrvatsku intelektualnu kremu.?Ima li koji lumen da se usudi odgovoriti a da istovremeno bude svjestan kako je i sam dio patologije-licemjer,ukoliko ima i jednu riječ opravdanja za ove hrvatske bisere?


registracija
28/4/10

Zvonko, 05.04.12. 19:34

Kakvog će sad metuzalema naći i postaviti na čelo ovog instituta?!

Ako nije Bude Lončara vršnjak, garant će biti Deje Jovića školski! Po mogućnosti Srbin ili deklarirani jugonacionalist! Jel nije sramota da srpski institut vodi Hrvatica?


registracija
14/11/07

laufer, 05.04.12. 20:39

Zvonko - problem ove države i jest što se na rukovodeće položaje postavljaju podobni: nacionalno, stranački, rodijački ... kada bude isključivo važno da čovjek na čelu bilo koje državne tvrtke ili institucije bude STRUČAN I SPOSOBAN onda ćemo možda i krenuti naprijed.
Po tebi i najveća budaletina može biti postavljena kao rukovoditelj, samo da je Hrvat.


registracija
24/3/10

bagsy, 05.04.12. 21:36

Hercegovci i nauka,nekako mi je to neprirodno,a zvonko priznaje kao hrvate samo hercegovce,nisam li i ja tada jugosrbin ili sl.


registracija
10/7/09

Anemona, 06.04.12. 08:07

Sramota.


registracija
20/4/11

BivsiYU, 06.04.12. 09:17

Kakvih neumjesnih komentara. Institut R. Bošković je poznat svima i u bivšoj YU. To je institucija za poštovanje. Bio sam u njemu prije 30 godina. Dobio je imepo dubrovčaninu Ruđeru Boškoviću, čuvenom naučniku i istaknutom profesoru. Cijenio ga je cio svijet. Hrvatska treba da se ponosi sa njime, ma koje nacije on bio. Vjerujte da sam za njega čuo prije 50 godina i nisam znao koje je nacije bio. Treba cijeniti čovjeka šta je uradio i kakav je čovjek bio, a ne koje nacije i vjere. Za sadašnje ravnatelje, direktore koje ne poštuju Zakon neka im Sud sudi, a naučnici Bošković, Supek, Tesla i ostali su za poštovanje.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 06.04.12. 14:40

Kvalitetu znastvenika je lako procjeniti u grubo, po znastvenim radovima u bazi podataka. Kvaliteta danice ramljak je tko loša da nema šanse da dobije ozbiljniji posao ni na Ruđeru niti u americi. Pogledajte i sami u bazi podataka

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed

search Ramljak D

slično je moguće raditi i na www.scholar.google.com

Danicu je donijla politika, u americi baš nisšta valjala nije, sada ju mijenja politika. Točno je da napala neke kriminalce, međutim to nije bio rat dobrih protiv zlih. to je bio rat jedne bande kriminalaca protiv druge. Kao kada se dvije mafije bore tko će dilati na određenom teritoriju.

Danica je pored toga izuzetno uoražena arogntna, iritira s takvim stavom. Iza svake prepotenicje krije se neka impotencija.


registracija
20/4/11

BivsiYU, 06.04.12. 14:57

Ankice, za Danicu Ramljak, neznam ništa. Vjerujem da ju je donijela politika, tako je danas zlo vrijeme. To prepuštimo sudskim organima. Ali sam za to da se poštuju znanstvenici, naučnici koji to zaslužuju.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 06.04.12. 16:33

BivsiYU, ja Danicu ne znam, samo sam vidjela na jubito, kako je arogatna i kako priča nebuloze o svojoj karijeri u americi, iskrivljava činjenice. Svi prirodoslovni znastvenici su u bazama podataka, gotovo je nemoguče muljati puno na osnovim kriterijima.Mi jedni druge možemo jako brzo i jako lako pročitati.

Danicu je mafija postavila na Ruđer da napravi prljave poslove za njih. Ona je ili postala previše ambiciozna pa ju je mafija skinula, ili je na vlast došla druga mafija.

U svakom slučaju, 100 posto je sigurno da je ta žena propala kao znastvenik još prije 15 godina. Ruđeru je potrošila suludo puno novaca za bezvezna putovanja po svijetu.
Ruđer jako loše stoji u skupljanju EU fondova.Nisu iskoristili ni djelić od onoga što su mogli.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika