05.04.2012. / 18:38

Autor: Hina

Komarica: Postanu li nacionalna manjina, Hrvati će napuštati BiH

Banjalučki biskup Franjo Komarica ponovno je u četvrtak upozorio na nepovoljan položaj u kojemu se nalaze Hrvati u Bosni i Hercegovini, a izrazio je nadu kako će predstojeći ulazak Hrvatske u Europsku uniju pomoći da se taj problem napokon počne sustavno rješavati.

Franjo KomaricaFranjo KomaricaBanjalučki biskup Franjo Komarica ponovno je u četvrtak upozorio na nepovoljan položaj u kojemu se nalaze Hrvati u Bosni i Hercegovini, a izrazio je nadu kako će predstojeći ulazak Hrvatske u Europsku uniju pomoći da se taj problem napokon počne sustavno rješavati.

Na konferenciji za novinstvo održanoj u povodu uskrsnih blagdana Komarica je novinarima u Banjoj Luci kazao kako je svima u BiH jasno da hrvatsko nacionalno pitanje u BiH nije riješeno odnosno kako se pozicija hrvatskog naroda nije ni malo poboljšala od izbora provedenih 2010. godine.

Najveća opasnost koja iz toga proistječe, kako je kazao banjalučki biskup, jest mogućnost da Hrvati u BiH od konstitutivnog naroda budu pretvoreni u nacionalnu manjinu.

"To bi moglo dovesti do toga da veći broj Hrvata jednostavno počne odlaziti iz BiH u Hrvatsku, a to nije dobro ni za zemlju iz koje narod odlazi", upozorio je Komarica.

Jačanje europskog puta BiH, drži banjalučki biskup, bio bi najbolji način za stabiliziranje stanja u toj zemlji, no najveću zapreku na tom putu predstavljaju stalni sukobi i nesloga među ključnim političkim strankama.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

registracija
26/12/06

capica, 05.04.12. 19:41

.....izrazio je nadu kako će predstojeći ulazak Hrvatske u Europsku uniju pomoći da se taj problem napokon počne sustavno rješavati......


Problem će eskalirati upravo zbog ulaska Hrvatske u EU.Kako BiH Hrvati imaju dvojna državljanstva, svatko tko nema posao u BiH, otići će u EU. I nije im za zamjeriti, jer kako bez posla uzdržavati obitelj?


registracija
9/3/10

nostradurus, 05.04.12. 23:15

Čekaj malo. A što će biti sa Hrvatima u RH. Mi ćemo svi odmah put pod noge i lutati po EU za poslom. To nije razlog za brigu?


registracija
10/2/12

Hazu, 06.04.12. 08:15

pa zar ima Hrvata više u bosni ,znam da u šumskoj nema,a u RH se čede abolirane vraćaju,tko to sponzorira,možda ti Komarica!!!!!!!
ti si svoje uredno pospremio po svietu i RH,a sirotinju su srbi poubijai i raselili i kuće im oteli u banjaluci najmračnijem mjestu na svietu


registracija
11/1/10

fluid, 06.04.12. 09:03

Uživaj ti Komarica u plodovima svoga dodvorništva Miloradu Dodiku.Primaj lente i priznanja za svoj rad!?Kiti se perjem koje je krvave boje od istjeranih Hrvata iz takozvane još krvavije tvorevine zvane Republika srpska.I prodavaj demagogiju o moralu,etici i hrvatstvu.Sram te bilo.Ili si izgubljen ili si lud.Ili si na zadatku obrane kršćanstva od nevjernika i turaka,po svaku cijenu!?


registracija
26/2/12

okvardz, 06.04.12. 09:21

ja mislio da je ovaj komarica pametan čovjek.pa komarica mi svi vidimo ono što ti i ovi u zagrebu na vidite. HRVATIMA NIKADA NIJE BILO GORE U BIH I TKO MOŽE BJEŽI GLAVOM BEZ OBZIRA PREMA ZAPADU.


registracija
26/2/12

okvardz, 06.04.12. 09:22

hercegovci su vidjeli gospu, sada će ostali hrvati vidjeti svoga boga.


registracija
26/2/12

okvardz, 06.04.12. 09:22

a je debo ovaj komarica, a kako smo mi mršavi.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika