05.04.2012. / 18:48

Autor: Hina

VS UN pozvalo Siriju da ispoštuje rok za prekid borbi

Vijeće sigurnosti UN usuglasilo je u četvrtak izjavu kojom poziva Siriju da ispoštuje 10. travnja kao rok za prekid borbi i povlačenje snaga iz naseljenih područja, zaprijetivši "daljnjim koracima" u slučaju da se to ne dogodi.

Vijeće sigurnosti UN-aVijeće sigurnosti UN-aVijeće sigurnosti UN usuglasilo je u četvrtak izjavu kojom poziva Siriju da ispoštuje 10. travnja kao rok za prekid borbi i povlačenje snaga iz naseljenih područja, zaprijetivši "daljnjim koracima" u slučaju da se to ne dogodi.

Zapadni diplomati rekli su da nije bilo primjedbi na izjavu, koja je ublažena verzija ranijeg nacrta, i da će je Vijeće službeno usvojiti tijekom dana, što znači da ima potporu Kine i sirijskog saveznika Rusije.

Izaslanik UN i Arapske lige Kofi Annan rekao je članovima vijeća u ponedjeljak da se sirisjka vlada suglasila sa zadanim rokom, najavivši da će se založiti za prekid pobunjeničkih operacija u roku od 48 sati nakon prekida djelovanja vladinih snaga i zatraživši potporu Vijeća.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika