05.04.2012. / 19:26

Autor: Hina

Požari na francuskoj nuklearki

Dva manja požara koji su u četvrtak oko podneva izbili na nuklearnom reaktoru elektrane Penly 2 francuskog distributera EDF (Electricite de France) francuska je vatrogasna služba uspješno stavila pod kontrolu, objavila je glasnogovornica EDF-a, dodavši kako nema ozlijeđenih.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaDva manja požara koji su u četvrtak oko podneva izbili na nuklearnom reaktoru elektrane Penly 2 francuskog distributera EDF (Electricite de France) francuska je vatrogasna služba uspješno stavila pod kontrolu, objavila je glasnogovornica EDF-a, dodavši kako nema ozlijeđenih.

Dim koji se pojavio u reaktoru pokrenuo je automatsko isključenje reaktora oko podneva. Do požara je došlo zbog curenja ulja iz pumpe na sustavu za hlađenje.

Vatrogasci su požare uspjeli ugasiti nakon sat vremena. Uz objašnjenje da nema nikakva negativnog utjecaja na okoliš, EDF je objavio da je nuklearno postrojenje sigurno.

Francuski Institut za nuklearnu energiju (ASN) objavio je da će provesti inspekciju reaktora u petak.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika