06.04.2012. / 08:44

Autor: Nacional.hr

Babo se ne javlja sudu

Kako se Babo nije javio 23. ožujka na zakazano ročište kod županijske sutkinje izvršenja kazni Lorete Sršen, sutkinja je ponovo jučer zakazala ročište, no Abdić se ni ovaj put nije pojavio

Fikret AbdićFikret AbdićFikret Abdić (73) zvani Babo, koji je nakon deset odsluženih godina zbog ratnog zločina nedavno pušten na slobodu, već je dva puta propustio javiti se Županijskom sudu u Rijeci, odnosno sucu izvršenja nadzora uvjetnog otpusta koji mora nadzirati njegov boravak na prijevremenoj slobodi, piše Novi list.

Abdić je iz pulskog zatvora izašao s rješenjem u kojem se navodi da se treba odmah javiti sucu izvršenja nadzora uvjetnog otpusta. Riječ 'odmah' nije konkretizirana, ali je činjenica da uvjetno otpušteni zatvorenik mora imati na umu zakonsku obvezu javljanja sucu izvršenja kazni.

Kako se Babo nije javio 23. ožujka na zakazano ročište kod županijske sutkinje izvršenja kazni Lorete Sršen, sutkinja je ponovo jučer zakazala ročište, no Abdić se ni ovaj put nije pojavio.

Sutkinja Sršen jučer je zakazala novi termin, a ukoliko se Babo ogluši o naredni sudski poziv, moguće je izdati dovedbeni nalog zbog neodazivanja pozivu suda, može se zatražiti terenska provjera pa ako se uvjetno optušteni osuđenik ne nalazi na adresi prebivališta i ne pridržava svojih obveza javljanja sucu izvršenja, može se i opozvati cijeli uvjetni otpust, navodi riječki dnevnik.

Vezane vijesti

'Podići ću Agrokomerc iz pepela'

'Podići ću Agrokomerc iz pepela'

Fikret Abdić, koji je danas izašao iz pulskog zatvora pošto je odslužio dvije trećine kazne zbog ratnog zločina počinjenog na području zapadne Bosne,… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 06.04.12. 08:56

Babo traži alibi kako da ga se opet uhiti.Kada je sagledao stanje "vani",zbrojio dva i dva,shvatio je da neće biti moguće uraditi ono što je svome narodu obećavao.Pa da ne ispadne kako nemože ili nezna u novim uvjetima biti opet uspješan,ovako će imati alibi .Ponovo će u zatvor i zato neće moći ostvariti obećano.Inače,bi on.Nema govora da nebi.


registracija
26/2/12

okvardz, 06.04.12. 09:09

kada napravite ono što je babo napravio onda se javite svi. babo je gradio, a ne razgrađivao, kao tuđman, milošević i ostali koje slave bitange, kriminalci i lopovi. babo je stvarao, a ne rušio.


registracija
11/1/10

fluid, 06.04.12. 09:39

Tako je Zdravko !


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 06.04.12. 10:55

Babo je čovjek....Alija je ZLO,i njega je trebalo progoniti,kao i Franju i Slobu.Hrvat.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika