06.04.2012. / 13:47

Autor: Hina , Nacional.hr

Pusić prozvala Sloveniju

Kud je plovio ovaj brod?

Glasnogovornik istarske Policijske uprave Valter Opašić kazao je da je poslano plovilo Pomorske policije radi provođenja izvida, no "za sada nema sigurne potvrde da je riječ o vojnom brodu, nego samo o brodici"

Vesna Pusić; Photo: Jurica Galoic/PIXSELL Vesna Pusić; Photo: Jurica Galoic/PIXSELL Hrvatska policija za sada nema sigurne potvrde da je slovenski vojni brod danas bio u hrvatskim teritorijalnim vodama u Savudrijskoj vali, a o čemu je policiji dojavio savudrijski ribar.

Glasnogovornik istarske Policijske uprave Valter Opašić kazao je da je poslano plovilo Pomorske policije radi provođenja izvida, no "za sada nema sigurne potvrde da je riječ o vojnom brodu, nego samo o brodici".

Prema dojavi savudrijskog ribara, slovenski vojni brod nalazio se pet nautičkih milja južno od crte sredine razgraničenja u Savudrijskoj vali.

"Sve informacije se utvrđuju i obavljaju se razgovori radi rasvjetljavanja slučaja, a nakon toga će biti poduzete odgovarajuće mjere", kazao je glasnogovornik istarske policije Valter Opašić.

Pusić: Uplovljavanje slovenskog vojnog broda suprotnu duhu Arbitražnog sporazuma

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić je kontaktirala potpredsjednika slovenske vlade i ministra vanjskih poslova Karla Erjavca i zatražila objašnjenje nastale situacije koja je, kako tvrdi, "suprotna duhu Arbitražnog sporazuma i šteti njegovoj provedbi", priopćio je MVEP.

"Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i ovim putem podsjeća kako se sastavni dio Arbitražnog sporazuma, a o čemu je bilo riječi i tijekom službenih razgovora u okviru prošlomjesečnog posjeta slovenskog ministra vanjskih poslova Zagrebu, temelji na tome da su se obje strane dužne suzdržavati provokacija te incidentnih i dvojbenih situacija do donošenja odluke Arbitražnog suda", stoji u priopćenju.

Ministar Erjavec istaknuo je pak, kako prema slovenskim izvorima, nije došlo do uplovljavanja u hrvatske teritorijalne vode.

Hrvatsko ministarstvo izrazilo je nadu da u budućnosti neće biti sličnih situacija, te napominje kako će upravo sredinom ovog mjeseca Arbitražni sud započeti s konzultacijama s obje strane.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 06.04.12. 14:47

može li si netko trezan zamisliti da je u vrijeme druga Tita neki strani ratni brod ušel u naše teritorijalne vode?
Može, ali isto tak si može zamisliti kak taj brod nebi više izašel iz tih voda neg bi ostal zvezan u nekoj od ratnih luka ili bi il pospremljen na morsko dno!
Pa kaj dela ta naša "profesionalna vojska"?
Pa ne plaćamo ih samo zato da se debljaju i možebitno da idu zarađivati lovu (našu lovu jer mi to plačamo) za interese italije, francuske, engleske i usa u Afganistan i td. kak bi ti masoni mogli pljačkati naftu i druge resurse tih zemalja!
Dajte ili se primite posla za koji ste organizirani ili se raspustite - bu jeftinije!!
Sram vas bilo stoko od vojske!


registracija
15/8/09

vergilia, 06.04.12. 15:17

Nešto kao prigovaramo, a pojma nemamo jel taj brod bio u našim vodama i ako je bio - kakav je to brod. Štoćereći - da ribar nije prijavio, "incidenta" ne bi niti bilo. A možda ga stvarno nije niti bilo, možda se ribar malo zabunio. A možda su se Slovenci malo zabunili, a možda se i nisu zabunili...možda se Pusićka zabunila pa ih zato pita jesu li bili tu gdje je ribar rekao ili nisu bili, oni možda to znaju a možda i ne znaju...ma grozan incident kojeg možda je bilo a možda i nije bilo..:))


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 06.04.12. 15:43

zemlja smo mora i pomoraca, torpeda! ako su Slovenci morska sila koja nas izaziva, onda je to stvarno smiješno. Pa oni neznaju ni plivati tamo po Bledu i triglavu.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 06.04.12. 15:43

@Lujo1 potpisujem...


registracija
30/9/09

davor12345, 06.04.12. 15:53

A jeba te, volija bi ja vidit taj Slovenski ratni brod...Mora da je to neka opaka krstarica...Jeba te, nisu ni imali obale dok im Dalmatinci to nisu "oslobodili"...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika