06.04.2012. / 10:15

Autor: Hina

Za 900.000 USD prodan grad s 1 stanovnikom

Najuspješnij ponuđač na aukciji postao je vlasnik poštanskog broja, škole izgrađene davne 1905., trosobne kuće, kao i jedinog izvora prihoda u Bufordu - benzinske pumpe i prodavaonice

Grad Buford u Wyomingu sa samo jednim stanovnikom, prodan je u četvrtak na jedanaestminutnoj aukciji anonimnom kupcu za 900.000 USD, a njegov jedini stanovnik Don Sammons ponudio je i svoju imovinu na prodaju.

Najuspješnij ponuđač na aukciji postao je vlasnik poštanskog broja, škole izgrađene davne 1905., trosobne kuće, kao i jedinog izvora prihoda u Bufordu - benzinske pumpe i prodavaonice.

Sammons koji se godinama naziva vlasnikom i gradonačelnikom Buforda gradić je kupio 1992., kada se ondje doselio zajedno sa suprugom i sinom. No Terry Sammons preminula je prije nekoliko godina, a sin je odselio, pa je Sammons smatrao kako je vrijeme da i on napusti jedan od najmanjih američkih gradova.

Buford je podignut šezdesetih godina 19. stoljeća, u vrijeme izgradnje transkontinentalne željeznice, a prije nego što je pruga preusmjerena u njemu je živjelo 2000 stanovnika.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika