06.04.2012. / 11:36

Autor: Nacional.hr

Miss Sarajeva - dva desetljeća poslije

Ovih dana, dvadeset godina kasnije, Inela Nogić koja živi u Nizozemskoj prvi je put stala na pozornicu na kojoj je osvojila titulu miss, i s koje je umjesto 'mira u svijetu' poručila: 'Ne dozvolite da nas ubijaju'.

Inela Nogić (Screenshot: Youtube)Inela Nogić (Screenshot: Youtube)U svibnju 1993. godine tada 17-godišnja Inela Nogić izabrana je za Miss opkoljenog Sarajeva i postala simbol otpora ovog grada koji je gotovo četiri godine bio pod potpunom opsadom snaga bosanskih Srba. Kako izgleda danas, gdje živi i kako joj je bilo ponovno stati na istu pozornicu, pogledajte u video prilogu

Ovih dana, dvadeset godina kasnije, Inela Nogić koja živi u Nizozemskoj prvi je put stala na pozornicu na kojoj je osvojila titulu miss, i s koje je umjesto 'mira u svijetu' poručila: 'Ne dozvolite da nas ubijaju.' Time je ganula mnoge u svijetu, između ostalog, i irsku grupu U2 koja joj je posvetila pjesmu 'Miss Sarajevo', a pjevač Bono Vox držeći je za ruku otpjevao ju je na koncertu u Sarajevu 1997. godine, piše Večernji list.

.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika