06.04.2012. / 13:16

Autor: Bojana Križić

Kći Phila Collinsa u prvoj filmskoj ulozi

Lilly Collins: Oduvijek sam maštala o tome da postanem Snjeguljica

“Prve godine života provela sam u Engleskoj, daleko od velikih gradova, na selu. Oduvijek sam bila cura koja je čitala knjige i onda trčala po livadama smišljajući u svoje priče, svoje filmove. Zamišljala sam da sam jedna od junakinja knjiga koje sam čitala, zato vam ne mogu ni približno dočarati svoje uzbuđenje kada sam dobila ulogu Snjeguljice” opisala je mlada glumica svoje doživljaje uloge koja će joj, svjesna je, promijeniti život.

“To je ispunjenje svih mojih dječjih snova”, rekla je 23-godišnja Lily Collins, kći poznatog glazbenika Phila Collinsa, kada je dobila ulogu u filmskoj adaptaciji poznate bajke o Snjeguljici Tarsema Singha, “Ogledalce ogledalce”. “Prve godine života provela sam u Engleskoj, daleko od velikih gradova, na selu. Oduvijek sam bila cura koja je čitala knjige i onda trčala po livadama smišljajući u svoje priče, svoje filmove. Zamišljala sam da sam jedna od junakinja knjiga koje sam čitala, zato vam ne mogu ni približno dočarati svoje uzbuđenje kada sam dobila ulogu Snjeguljice” opisala je mlada glumica svoje doživljaje uloge koja će joj, svjesna je, promijeniti život. Naime, sve o čemu je ikada sanjala s ovom je ulogom postalo stvarnost - dijelila je set s oskarovkom Juliom Roberts kojoj se divi od kada je 1990. pogledala “Zgodnu ženu”, glumila u bajci o kojoj sanja svaka glumica, upoznala filmaše s kojima je oduvijek htjela raditi i postala djevojka s naslovnih strana časopisa.

“Iako sam uvijek bila nekako “javna” osoba zbog oca, ali i odabira glume, modelinga i glazbe kao karijere, ovaj će film od mene napraviti pravu zvijezu, zanimljivu tabloidima. Ne bojim se toga. Partijanje do rane zore, opijanje, droge... to me nikada nije privlačilo. Nikada neću biti takva cura. Slava me ne zanima. Ne želim uopće razmišljati o tome što je ona, što ona nosi.. samo želim nastaviti raditi ono što volim”, skromno zaključuje Lily koja ni do sada nije bila anonimna. Svoju prvu ulogu ostvarila je kada je imala samo dvije godine i to u popularnoj BBC-jevoj seriji “Growing Pain”, 2010. debitirala je na velikom platnu u Oscarom nagrađenom film “The Blind Side” gdje je klumila kći Sande Bullock, zatim snimila “Priest” te odigrala glavnu ulogu u trileru “Abduction” s poznatim vukodlakom iz Twighlight sage, Taylorom Lautnerom , no u svijetu glume ipak ne broji svoje najveće uspjehe. Lily je, naime, po struci novinarka i trenutno je studentica na USC-jevoj Annenberg School for Communications, s petnaest godina započela je svoju novinarsku karijeru kao dopisnica za britanski Elle Girl s kolumnom “NY Confidental”, a 2008. izveštavala je o predsjedničkoj kampanji za Nicklodoenovu emisiju “Kids Pick the President”. Samo pola godine kasnije dobila je i svoje prve voditeljske angažmane u emisijama “Hollywood Hang”, “Countdown to Kid's Choice” i “Live from Red Carpet at the Oscars”, pisala za mnoštvo svjetski poznatih časopisa za tinejdžere i dobila prestižne nagrade za modeling na madridskom Spanish Glamour Awards i Young Hollywood Awards.

Sa samo 23 godine, ova mlada glumica, novinarka i manekenka sve ovo može upisati u svoj životopis, a njen otac, britanski glazbenik i tvorac hita “In the Air Tonight, Phil Collins, pomagao joj je u svakoj poslovnoj odluci. “Bliska sam s Simonom i Joely, djecom moga oca iz prvoga braka, i sa Nicolasom i Mathewom, njegovom djecom iz trećega braka. Iako sam praktički jedinica, nikada nisam sama”, pojasnila je Lily kojoj je otac uvijek najveća podrška. “Što god da se dogodi, tata je prvi kojeg nazovem da mu prenesem veselu ili tužnu vijest. Samnom je prošao kroz sve moje poslovne odluke i savjetovao me. Ne znam kako bih bez njega”, kaže glumica koja je od oca naslijedila i glazbeni gen, a imala ga je priliku pokazati i u filmu “ogledalce ogledalce”. “Spektakularni vrhunac filma je vjenčanje Snjeguljice i princa kojega glumi Armie Hammer kojega gledatelji pamte po ulogama zločestih blizanaca iz filmskog hita “Društvena mreža”. Htio sam atmosferu podići glazbenim brojem u stilu Bollywooda pa sam nagovorio Lily da pokaže svoj pjevački talent. Otpjevala je divnu pjesmu s kraja šezdesetih, “Love” od Nine Heart.

Bila je veličanstvena”, rekao je redatelj Tarsem Singh koji je s Lily bio oduševljen još od prve audicije. “Stvorena je za ulogu Snjeguljice. To vrišti iz svake njene pore. Odlična je glumica i jako draga cura”, opisao ju je redatelj kojega odmilja zove “velikim šefom”, no ono što je Lily najviše oduševilo na snimanjima bila je kostimografija japanske umjetnice Eiko Ishioka koja je od posljedica raka preminula ovoga siječnja. “Obožavam modu, pratim trendove i cijela ta modna umjetnost nevjerojatno me insiprira. Eiko je bila nevjerojatno talentirana umjetnica, ne vjerujm da je postojala bolja osoba za posao kostimografa na ovome filmu” kaže Lily i dodaje: “Moj modni uzor je Carine Roitfeld, bivša urednica pariškoga Voguea. Upravo mi je ona savijeovala da ne diram svoje bujne obrve, koliko god mi smetale, jer upravo su one ono što moje lici čini posebnim.” Polako ali sigurno, Lily se pretvara u novu holivudsku “it” djevojku. Modne stranice vrve njenim fotografijama s društvenih događanja i raspravama o tome što ju čini tako posebnom, no on rijetko govori o svome stilu i što na njega utječe. Isto tako rijetko govoti o ljubavi, no strani su mediji uspjeli saznati – na setu filma “Abducton” zbližila se s kolegom Taylorom Luthnerom. Iako su opovrgavali medijske napise o navodnoj vezi, mladi glumački par viđen je na romantičnim večerama nekoliko puta, no romansi je došao kraju netom prije premijere njihova zajedničkoga filma prošle godine. Iako se i dalje viđaju, pojasnili su kako je njihov odnos od raspleta romanse samo poslovne prirode, a njihovi su kolege komentirali da je, kada su Lili i Taylor u istoj sobi, atmosfera toliko napeta da se nitko ne usudi postaviti pitanja “Jeste li se posvađali?”. Ipak, mlada je glumica brzo krenula dalje – naklapa se da je u vezi s Zacom Affronom s kojime je u nekoliko navrata viđena u romantičnoj šetnji L.A.-jem , no o tome lijepa Lily i dalje šuti.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika