06.04.2012. / 15:45

Autor: Totalsport

Europa liga: Valencia protiv Atletico Madrida u polufinalu

Valencia će u polufinalu igrati protiv Atletico Madrida, koji je u Hannoveru pobijedio istoimenog domaćina 2-1, istim rezultatom kao i u prvom susretu kada je bio domaćin

Igrači ValencieIgrači ValencieNogometaši Valencije uvjerljivo su svladali nizozemski AZ Alkmaar 4-0 na svojoj Mestalli u uzvratnoj četvrtfinalnoj utakmici Europa lige.

Valencia je tako obilato nadoknadila poraz iz prve utakmice s 2-1. Taj zaostatak je španjolski klub dostigao i prestigao već u 17. minuti, kada je francuski 26-godišnji branič Adil Rami, koji u Valenciji igra na posudbi iz Lillea, dvama golovima u razmaku od samo tri minute doveo domaćine do prednosti 2-0. Rami je prvi gol zabio u 15. minuti. S desne strane centrirao je Feghouli, vratar gostiju Esteban je zaplivao u prazno, a Rami je glavom pospremio loptu u mrežu.

Dvije minute kasnije, opet je stigao centaršut s desne strane, Soldado je glavom prenio loptu, a Rami je ovoga puta poentirao nogom.

Valencia je totalnu dominaciju nastavila i u nastavku. U 56. minuti, Soldado je upisao i drugu asistenciju, još jednom s desne strane, a Jordi Alba je iz blizine zabio gol. U 80. minuti, Alba je na lijevom krilu uhvatio jednu loptu koja je naizgled bježala u gol-aut, ubacio prema Pablu Hernandezu koji je preciznim udarcem postavio konačnih 4-0.

Valencia će u polufinalu igrati protiv Atletico Madrida, koji je u Hannoveru pobijedio istoimenog domaćina 2-1, istim rezultatom kao i u prvom susretu kada je bio domaćin.

Madriđani su poveli u 63. minuti. Adrian Lopez je ''ispremiješao'' obranu domaćina, prodao nekoliko ''lažnjaka'', a onda rutinski poentirao za svoj šesti gol ove sezone u Europa ligi.

Nadu momčadi Mirka Slomke vratio je Senegalac Diouf pogotkom u 81. minuti. Nakon ubacivanja rukom s desne strane, obrana Atletica nije dobro očistila loptu koja je stigla do Diofa, a ovaj je prizemnim udarcem u kut izjednačio na 1-1. Zabio je svoj četvrti gol ove sezone u Europa ligi.

U jeku napada Hannovera, koji je tražio drugi gol koji bi ga odveo u produžetke, gosti su stigli do pobjede u 87. minuti. Diego je poslužio Falcaa, a Kolumbijac je silovitim udarcem u kut stigao do svog osmog pogotka ove sezone u Europa ligi.

Falcao je prošle sezone, igrajući za Porto, bio najbolji strijelac Europa lige sa 17 golova iz 14 utakmica. Mogao bi i u dresu madridskog kluba biti prvi topnik ovoga natjecanja. Dva gola više od njega ima Schalkeov Huntelaar, ali Schalke je ispao, a Falcao pred sobom ima još najmanje dvije utakmice do kraja natjecanja.

Europa liga, četvrtfinale, uzvratne utakmice:

Valencia - AZ Alkmaar 4-0 (Rami 15, 17, Alba 56, Hernandez 80), prva utakmica 1-2

Hannover - Atletico Madrid 1-2 (Diouf 81 / Lopez 63, Falcao 87), prva utakmica 1-2

Athletic Bilbao - Schalke 2-2 (Gomez 41, Susaeta 55 / Huntelaar 28, Raul 52), prva utakmica 4-2

Metalist - Sporting 1-1 (Cristaldo 57 / Van Wolfswinkel 44), prva utakmica 1-2

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika