Objavljeno u Nacionalu br. 484, 2005-02-22

Autor: Ivan Starčević

VIJENCI I KAKTUSI

Linč Milana Kangrge u Dnevniku

Sunčica Findak opet je oralno uništila samu sebe

VIJESTI
Ponedjeljak, HRT 1, 23.25
Kaktus
Postali ste ministar u Sanaderovoj vladi, zovete se Damir Polančec, a vaša nastupna izjava glasi «mislim da je to još jedan korak u mojoj karijeri». Bilo je to prije tjedan dana, što znači da ministarska karijera g. Polančeca traje već deseti dan, pa bi bio krajnji čas da on nekom svojom novom izjavom obogati siromašnu lepezu mišljenja hrvatskih građana o rvackim političarima. Opće je mišljenje da su nam političari lažljivci i lopovi, a g. Polančecu svaka čast na trudu. Marljiv i sposoban kakav već jest, on je već uspio, kod onih koji su ga gledali na tv, stvoriti uvjerenje da su hrvatski političari i glupani.

Obavljen je velik novinarski posao koji će, nadamo se, još malo pripomoći Mesiću i Sanaderu da direktora HRT-a Mirka Galića imenuju ambasadorom u Parizu. Sunčica Findak egzorcist MJENJAČNICA
Srijeda, RTL, 20.15
Vijenac
Željko Pervan ljutio se kao zadnji živčenjak na zagrebačkog župnika kojemu je poslije mise trebao spremiti svijeće, posude i knjigu. Biti živčan i svadljiv u crkvi, pa još i poslije jednog takvog svečanog događaja kao što je misa (ili krštenje), izvesti to samo uz pomoć dvije-tri riječi, dubokog uzdaha i pogleda prema gore, a pritom nas do suza nasmijati – to može samo Željko Pervan. Hoćemo Željka Pervana na svim televizijama.

ZLIKAVCI
Petak, HRT 1, 00.25
Četiri vijenca
Glede onog svingera, tj. slovenskog političara koji nudi sebe i partnericu na internetu, poslovično spori Zlikavci izvoljeli su izjaviti da su Slovenci napredniji. Naši političari lažu i kradu, a njihovi se seksaju, rekao je jedan od trojice dječaka. Drugi je ispričao anegdotu (pišem za «Hrvatsko slovo», za koje hrvatsko slovo, za u), a trećemu je opet lijepo cvilio onaj limeni propeler na glavi.

NEDJELJOM U DVA
Nedjelja, HRT 1, 14.00
Kaktus
Filozof Milan Kangrga publicistički tvrdi da je život katastrofa, a liječnik Damir Buković govori nešto slično o masturbaciji. Ona je štetna, drži katolički filozof i ginekolog Buković, ali samo za žene, poglavito neudate, te su najgore. One će prve dobiti nešto na maternici, neko zadebljanje, istina benigno, ali evo im ga kad su se išle same zadovoljiti, a ne potražiti nekoga sličnog Bukoviću iz Petrove ulice. Taj čovjek-transkript, jer sve što on kaže trebalo bi zapisati i objaviti, rekao je Stankoviću da muškarcima masturbacija ne šteti, jer «ne mogu se valjda zaraziti od vlastite ruke». Na te njegove riječi nastala je silna tutnjava po Hrvatskoj, jer emisiju je gledalo desetak tisuća ljudi, a kad toliko ljudi, što debelih što mršavih, odjednom padne sa stolca od zaprepaštenja, objektivni promatrač može to proglasiti hrvatskom tutnjavom. U onom vremenskom razmaku od sjedalice do poda, mnoga se hrvatska stražnjica zapitala može li hrvatsku ženu mrziti itko na svijetu više od hrvatskog ginekologa koji je član Hrvatskog katoličkog društva. Odgovor je bolan, ali istinit: nitko i nikad više.

24 SATA
Nedjelja, Nova TV, 19.00
Vijenac
Pulska bolnica ne dopušta da majka noću doji svoju tromjesečnu bebu, ako majka prije ne uplati dvjesto kuna. Obitelj Džombić uspjela je skupiti samo za dvije noći, a Auschwitz i nacisti bili su humaniji – glasi zaključak svakog normalnog gledatelja koji je uspio do kraja odgledati i odslušati ovu jezivu priču o ljudskoj nečovječnosti. Obitelj Džombić inače ispunjava sve uvjete za besplatan noćni boravak majke s djetetom, osim jednog: ne stanuju petnaest km od bolnice nego 13900m. Mala Ela Džombić ima bronhitis, pa molimo Novu TV da nas izvijesti o daljnjem tijeku bolesti, kako njene tako i šire društvene zajednice.

DNEVNIK
Nedjelja, HRT 1, 19.30
Četiri kaktusa
Sunčica Findak koja je trebala izgubiti posao još onda kad ga je pretpostavila ljubavi prema lažnom magistru Dorešiću, danas je bljesnula kao prvakinja filozofije općenito i logike posebno. Istakao se i Goran Milić svojim najavnim i odjavnim komentarićem, između kojih je emitirana slika stranice teksta. Dva-tri retka bila su blijedozeleno markirana, valjda u skladu s bojom obraza zaprepaštenih čitatelja. Puštena nam je slika mjesta na kojem je stravičan zločin počinjen, tj. vidjela su se velika slova «Filozofska istraživanja». To je časopis, a kako je Dnevnik jako gledan, masa hrvatskih gledatelja mogla se opet uvjeriti da je filozofija nešto odurno. Pisalo je, ispod blijedozelene sluzi Sunčice Findak, da je život u Hrvatskoj katastrofa u svakom pogledu, a slobodni zidar zida smrti za hrvatske filozofe, pogađate: domoljub Goran Milić, naslovio je njen novi mali obračun s elementarnom profesionalnošću, znate li kako? Ni manje ni više nego «Država plaća vlastito blaćenje». Samo na temelju rečenice o katastrofi, koja je u časopisu objavljena u tekstu «Intelektualni prkos Milana Kangrge», autora Božidara Jakšića, obavljen je velik novinarski posao koji će, nadamo se, još malo pripomoći Mesiću i Sanaderu da Galića (direktora radija i televizije) imenuju ambasadorom u Parizu.
Kao prvo, Sunčica je pronašla autora teksta, zatim šefa domoljubnog zagrebačkog Instituta za filozofiju dr.sc. Stipu Kutlešu, a našao se tu i stanoviti Talanga, dr.sc., da kaže koju o niskoj razini tog teksta. Logično pitanje (zašto tu nema Kangrgine izjave) malo je preteško za visoku razinu onoga što je izbaljezgao voditelj Goran Milić od Bačve. On kaže, zaključno, da «ili je tu netko lud, ili je Hrvatska najdemokratskija zemlja na svijetu». Novi kritički postulati kretenske Hrvatske televizije i njenog mudrog rukovodstva su da državu treba samo hvaliti (inače plaće niks), a u najgorem slučaju može se filozofirati o katastrofalnosti života kao takvog, ali kad se kaže da je život katastrofalan i u Hrvatskoj, onda je to Miliću i Galiću nelogično, da o Sunčici Findak i ne govorimo.
Milan Kangrga uskoro će imati, 1. svibnja, osamdeset dvije godine, a priglupa paskvila koju je sročila oj hrvatska mati Sunčica Findak i njeni šefovi Milić i Galić jedino je što je HRT izvukla iz časopisa u kojem su 22 domaća i inozemna autora Milanu Kangrgi čestitali osamdeseti rođendan, među njima i ona budala Jurgen Habermas. Dosta čudan način čestitanja, čak i za HRT, pa predlažemo galićima, milićima i ostaloj blijedozelenoj sluzi da se konzekventno drže dosadašnjih običaja prešućivanja Kangrge na svaki način, a ne da se guraju iz afere u aferu.

SPORT
Nedjelja, HRT 1, 19.56
Kaktus
Onim svojim posthumnim glasom i akcenatskim žarom vodećeg obducenta živahnih sportskih zbivanja gđa Zidarić tužno čita: «Nakon ove pobjede Mirko Filipović čeka (bolan pogled u papir).. Jemilijenka». U istinoljubivom Večernjem listu sutra ujutro je pisalo da se čovjek zove Jemjeljanjenko, što ne bismo ni spominjali da onaj pogled u papir nije govorio koliko je težak posao naših sportskih novinara. Oni ne samo da čitaju s one ploče ispod kamere u koju netremice bulje, nego za istu plaću moraju koji put i svrnuti pogled na ono napisano što drže u ruci. Umjesto da im se omogući da samo šute i smješkaju se iznad titlova na kojima ide transkript agencijskih vijesti koje mi sebi čitamo, njih se sili na ono što im je od rođenja bilo najmrže: na čitanje.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika