06.04.2012. / 20:51

Autor: Hina

Nove provokacije i omalovažavanja

Dodiku 'apsolutno neprihvatljivo' obilježavanje u Sarajevu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je prosvjed ministru vanjskih poslova BiH Zlatku Lagumdžiji zbog toga što će u petak navečer organizirati prijem za diplomatski zbor i sve goste iz inozemstva koji su doputovali u Sarajevo povodom obilježavanja dvadesete obljetnice početka opsade toga grada.

Milorad DodikMilorad DodikPredsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je prosvjed ministru vanjskih poslova BiH Zlatku Lagumdžiji zbog toga što će u petak navečer organizirati prijem za diplomatski zbor i sve goste iz inozemstva koji su doputovali u Sarajevo povodom obilježavanja dvadesete obljetnice početka opsade toga grada.

Dodik takav Lagumdžijin potez smatra "apsolutno neprihvatljivim", a najveći mu je problem što Lagumdžija svoju namjeru nije usuglasio "sa svim stranama u BiH".

"Ovim postupkom ponovno ste potvrdili moja stalna upozorenja u kojima navodim da predstavnici bošnjačkog naroda ovakvom jednostranom politikom ne žele graditi zajedničku BiH", naveo je Dodik u pismu Lagumdžiji.

Prosvjedovala je i glavna oporbena stranka u BiH, Srpska demokratska stranka (SDS) koja sjećanje na žrtve opsade glavnog grada BiH naziva "ratno-propagandnim performansom". Predsjednik SDS-a Mladen Bosić u priopćenju je Lagumdžiju optužio da organiziranjem spomenutog primanja pokušava voditi isključivo bošnjačku politiku.

"Današnja zbivanja u Sarajevu neodoljivo podsjećaju na događaje koje je režirao muslimanski ratno-propagandni stroj za vrijeme nesretnog ratnog sukoba, potičući mržnju i praveći od muslimanskog naroda jedine žrtve, a od Srba agresore i ubojice. Čak su i protagonisti ove akcije isti, od Christiane Ammanpour do Paddyja Ashdowna" napisao je Bosić, aludirajući na tekstove koje su poznata američka novinarka i britanski političar objavili na internetu podsjećajući pri tom na ratna stradanja Sarajeva.

Bosnić je zatražio i da srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović odmah reagira na Lagumdžijin postupak.

Ključni elekktronički i pisani mediji u RS u petak su ili ignorirali obilježavanje početka opsade Sarajeva ili su 6. travnja opisali kao "dan kada je počeo progon Srba iz Sarajeva i najveće etničko čišćenje u Europi nakon Drugog svjetskog rata" kako je to učinila entitetska radio-televizija (RTRS) na svojoj internetskoj stranici.

Vezane vijesti

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Pregovori DS-a i SPS-a već nekoliko dana tapkaju na mjestu. Iako je matematika na njihovoj strani, u pokušaje formiranja nove srbijanske vlade sada… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 06.04.12. 21:08

ko je Dodik hebote --Diler Drogom.HE:HE:HE


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 06.04.12. 21:39

Josipovićev čovjek. Fuj !


registracija
15/3/08

Sandzo, 06.04.12. 22:00

krme iz shumske prekini, jos malo pa ce Oluja 2


registracija
13/10/09

branimir, 06.04.12. 22:23

Nevjerojatno je kako i koliko Srbi mogu izvrnuti činjenice, naravno, u svoju korist! Tipična kombinacija machiavelizma i bizantizma.


registracija
27/8/09

Lujo1, 06.04.12. 22:32

Kaj bu srbija bre uskoro promenila ime u Beogradski pašaluk ili nebu?


registracija
13/10/09

branimir, 06.04.12. 22:41

@Lujo. Nadam se da BU!


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 07.04.12. 08:48

Srbi su otprilike svi četnici,sve ratove započeše i sve izgubiše,sramota su za planetu.....ta banda lopovska perfidno provodi memorandum2...uz pomoć njihovog Josipovića....uvijek,non-stop....Srpsku politiku....držati na nišanu....što će reći,puška uvijek na gotov's ! Svi su oni garašanini,dobrice ćosići,miloševići,tadići,dodikovci....šta raći kad njihovi ugledni intelektualci poput Latinke Perović.Žarko Korać.....imaju isto mišljenje. Zapamtite četnici,nikad s nama Hrvatima niste mogli...nećete moći...i ja sam kao Hrvat antifašista promijenio mišeljenje o vama iz korijena.


registracija
10/2/12

Hazu, 07.04.12. 08:58

Josipovićev MILJENIK,a da nisu ateisti kao što i jesu???!!!!!!
Ovaj drugi je i četnik fašist i kriv za 250000 Hrvata etnički protjeranih iz Banajluke i dr gradova i sela šumske


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 07.04.12. 09:08

Moram još ovo dodati,sve dok nisam skužil da četnik Tadić preko četnika Dodika razara Bosnu.....sve naše osloboditeljske akcije nazivaju zločinom....u pravilu preskaču svoje zločine....zaboravljaju da barem mi koji smo stari 60. godina pamtimo odakle su okićeni cvijećem tenkovi i bradati spodobe nadirale.... i koliko strašni zločina počinile.....svagdje je pisalo "ovo je srbija"....pitanje za četnike?Je'l ijedan tenk,vojnik....prešao granicu Srbije? Tu je kraj priče bradate spodobe.Hrvat antifašist,koje je vas jedno vrijeme branio od šiftara....više nikad.Imate Josipovića,neka vas on brani.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 07.04.12. 09:47

Kako reče Mesić,presjeći koridor,njihovu politiku...držati na nišanu...oni koji prihvaćaju istinu,suživot....mogu ostati,a ostali preko Drine. Da ne bude zabune,mnogi moji najbliži imaju žene Srpkinje,čast mi je...do ovog zadnjeg rata moji najbolji drugari su bili Srbi,i još su neki...ne mrzim nikoga.....al' ovo što radi Tadić,Dodik uz SANU.....a sve po ideji Garašanina i oca nacije Ćosića...prelazi svaku mjeru.

Uvijek Srbin ugrožen, "samo Srbin istinu zbori....nitko drugi", svugdje i na svakom mjestu pisalo je " ovo je srbija"..pa onda,Srpski Bog,Srpske šume,Srpske vode...sve Srpsko na planeti...Srpski zrak,,nebeski narod....čudo kako narod ne uvidi da tu nešto ne štima. Kako narod može preći preko zločina koji su činjeni u njihovo ime....to me navodi na zaključak da su svi isti.Možda njihov pajdo Josipović znade odgovor?Hrvat antifašista.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika