07.04.2012. / 12:57

Autor: Hina

Optužnica protiv bivše pročelnice zbog krivotvorenja

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv 49-godišnje hrvatske državljanke zbog kaznenog djela krivotvorenja isprave i dva kaznena djela ovjerovljavanja neistinitog sadržaja, izvijestilo je na svojim mrežnim stranicama Državno odvjetništvo, ne navodeći identitet osobe.

Bernardica Halapa Topolnjak (Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL)Bernardica Halapa Topolnjak (Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL)Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv 49-godišnje hrvatske državljanke zbog kaznenog djela krivotvorenja isprave i dva kaznena djela ovjerovljavanja neistinitog sadržaja, izvijestilo je na svojim mrežnim stranicama Državno odvjetništvo, ne navodeći identitet osobe.

Riječ je o bivšoj pročelnici ureda župana u Karlovačkoj županiji Bernardici Topolnjak-Halapa koju je zbog sumnje u krivotvorenja fakultetske diplome s tog radnog mjesta otpustio karlovački župan Ivan Vučić.

Okrivljenoj se stavlja na teret da je u listopadu 2007. u Karlovcu, u jednom trgovačkom društvu prilikom stupanja u radni odnos na radno mjesto rukovoditelja Službe za financijske, računovodstvene i komercijalne poslove, za koje je potrebna viša ili visoka stručna sprema priložila dipolomu jednog zagrebačkog fakulteta.

Isto je učinila i u travnju 2010. godine prilikom prijave na javni natječaj jedinice regionalne samouprave za imenovanje pročelnika, a u kojem je kao uvjet za prijam naznačena visoka stručna sprema društvenog ili drugog odgovarajućeg usmjerenja.

Natječajnoj dokumentaciji priložila je diplomu jednog zagrebačkog fakulteta iz koje je proizlazilo da je stekla stručni naziv diplomiranog računovodstvenog financijskog ekonomista, iako je znala da nikada nije diplomirala na tom fakultetu. Na temelju te dokumentacije u lipnju 2010. imenovana je na radno mjesto pročelnice.

Tijekom rada u trgovačkom društvu i jedinici regionalne samouprave koristila je radnu knjižicu koju je prethodno ovjerila u nadležnom Uredu u kojoj je neistinito naveden podatak da je diplomom stekla spomenuto zvanje, navodi se u optužnici podignutoj 30. ožujka protiv Bernardice Topolnjak-Halapa, bivše pročelnice i aktualne predsjednice županijskog HSP-a

Vezane vijesti

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

Američka antidopinška agencija (USADA) službeno je u srijedu podigla optužnicu protiv sedmerostrukog pobjednika Tour de Francea Lancea Armstronga… Više

Komentari

registracija
18/1/08

ankicascreiber, 07.04.12. 14:18

ovo je smiješno do boli. jebeš fakultet gdje mozes krivotvoriti diplomu i ne može se prepoznati da li si ti studirao ili nisi.

ako je netko studirao medicinu, FER, farmaciju, PMF, ne moraš ni gledati diplomu. ako osoba ne može s tobom razgovarati stručno nikakve diplome ne vrijede ništa. zato imaš i job interview.
mozes imati doktorat, i 150 dobrih referenci, ako ne znaš govoriti na job interview-u sve ti ništa ne vrijedi.

očito pravo, ekonomija, filozofski, studirao ti ili ne isto zvucis. pravo se u prosjeku studira 8 godina u Zagrebu, i onda još imaš kvazi stručnjake koji se ne mogu dogovoriti oko najosnovnijih stvari. Vecina civiliziranih država svijeta ismijava pravosuđe u hrvatskoj, pravosuđe je na nivou arapskih zemalja.


registracija
31/3/12

xyz11, 07.04.12. 17:49

kod nas nevrede nikakve diplome,apogotovo krivotvorene.


registracija
2/1/11

prohujalo, 08.04.12. 03:33

eh da je ona jedina.....koliko ih postade intelektualcima sa visokom spremom tokom rata.....
ali ruku na srce, ako su bili pametni ko nama kriv sto mi nismo....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika