08.04.2012. / 09:59

Autor: Hina

Papa predvodio Uskrsno bdijenje

Papa Benedikt XVI. predvodio je u subotu navečer u Bazilici svetog Petra tradicionalno Vazmeno bdijenje, uoči Uskrsa, tokom kojeg je poručio da je dobro jače od zla, ali i da " tama" predstavlja prijetnju čovječanstvu.

Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI. predvodio je u subotu navečer u Bazilici svetog Petra tradicionalno Vazmeno bdijenje, uoči Uskrsa, tokom kojeg je poručio da je dobro jače od zla, ali i da " tama" predstavlja prijetnju čovječanstvu.

"Ljubav je jača od smrti. Dobro je jače od zla. Ljubav je jača od mržnje. Istina je jača od laži", poručio je Papa Benedikt XVI. vjernicima okupljenim u Bazilici Svetog Petra , rekavši međutim i da "tama predstavlja stvarnu prijetnju čovječanstvu", prenose agencije.

"Ukoliko Bog i moralne vrijednosti, razlika između dobra i zla ostane u tami, onda sva druga 'svijetla' koja nam na dohvat ruke stavljaju nevijerovatna tehnička dostignuća, ne predstavljaju samo napredak, već također opasnost koja ugrožava nas i svijet", rekao je papa u propovjedi.

Uskrsno bdijenje, uz više tisuća vjernika, označeno je ulaskom Pape Benedikta XVI. u zamračenu baziliku s upaljenom svijećom, što simbolizira kršćansko vjerovanje da Isus svojim uskrsnućem donosi svjetlo svijetu.

Vezane vijesti

"Vati-Leaks": Glasine čak i o atentatu na Papu

"Vati-Leaks": Glasine čak i o atentatu na Papu

Riječ je o intrigama, izdaji i tajnim dokumentima - cijela priča zvuči kao da ju je napisao neki pisac kriminalističkih romana. Sumnja se da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika