08.04.2012. / 10:05

Autor: Hina

Pilot F-18: Žao mi je što sam vam uništio kuću

Gradske vlasti Virginija Beacha u subotu su pravim čudom nazvali činjenicu da nitko nije poginuo ili je teže ozlijeđen u padu mornaričkog lovca F-18 na stambenu zonu u tom gradu, a jedan od stanovnika rekao je medijima da mu se pilot zrakoplova, iako u šoku od nesreće i još zapetljan u padobran, ispričao što mu je uništio kuću.

Foto: Screenshot YouTubeFoto: Screenshot YouTubeGradske vlasti Virginija Beacha u subotu su pravim čudom nazvali činjenicu da nitko nije poginuo ili je teže ozlijeđen u padu mornaričkog lovca F-18 na stambenu zonu u tom gradu, a jedan od stanovnika rekao je medijima da mu se pilot zrakoplova, iako u šoku od nesreće i još zapetljan u padobran, ispričao što mu je uništio kuću.

Samo sedam ljudi, ukljujuči obojicu pilota, lakše je ozlijeđeno u nesreći američkog mornaričkog lovca F-18 koji se u petak srušio na stambeni kompleks u Virginia Beachu, uništivši nekoliko kuća u nizu.

"To je čudo. Stvarno smo imali sreće", kazala je glasnogovornica gradskih vlasti Mary Hancock.

Ukupno je 63 stanovnika živjelo u uništenim kućama. "Svi su na broju", kazao je šef gradskih vatrogasaca Tim Riley. Oni su noć proveli u prihvatilištu Crvenog križa, a sada im se traži smještaj.

Od sedmero ozlijeđenih, samo je još jedan pilot u bolnici zbog prijeloma. Ostali su pušteni.

Lovac F-18 pripadao je eskadrili za obuku iz zračne baze američke mornarice Oceana u Virginia Beachu, udaljene oko šest kilometara od mjesta pada zrakoplova. U njemu su bili instruktor letenja i mladi pilot.

Uzrok nesreće "katastrofalan je mehanički kvar", po priopćenju Pentagona, koji se dogodio odmah nakon polijetanja. Prije udara u kompleks kuća u nizu, katnica ili dvokatnica, piloti su izbacili gorivo, a zatim se i uspješno katapultirali. Jedan je pronađen na tlu još u pilotskom sjedalu, a drugome se padobran zakačio o jednu od kuća pa su ga raspetljali stanovnici.

Colby Smith je američkim medijima ispričao kako je istrčao iz kuće nakon što se ona snažno zatresla i nakon što je ugledao plamen pokraj svoga prozora. "Vidio sam padobran na kući i pilot je još uvijek bio povezan s njim. Ležao je tlu lica puna krvi", rekao je Smith televiziji WVEC-TV. Kada mu je priskočio u pomoć pilot mu je rekao: "Žao mi je što sam vam uništio kuću". Radilo se o malom pilotu, koji je evidentno bio silno potresen, dodao je Smith, kojem je još jedan susjed pomogao da pilota odvedu na sigurno, na drugu stranu ulice.

Vezane vijesti

Pet mrtvih u sudaru dvaju zrakoplova u Kanadi

Pet mrtvih u sudaru dvaju zrakoplova u Kanadi

Dva privatna zrakoplova sudarila su se u nedjelju iznad kanadske pokrajine Saskatchewana, pri čemu je poginulo svih pet osoba u objema letjelicama,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika