08.04.2012. / 12:01

Autor: Nacional.hr

Dobit ostaje državi

Vlada traži izmjenu dioničarskog ugovora Ine i MOL-a?

Na taj bi način Vlada pokušala pokrenuti gospodarsku aktivnost u zemlji

Zoran Milanović, Slavko Linić i Radimir ČačićZoran Milanović, Slavko Linić i Radimir ČačićHrvatska Vlada razmišlja o izmjenama dioničkog ugovora između Ine i MOL-a kako bi Hrvatska dobila značajniju poziciju u upravljanju tom kompanijom.

Kako neslužbeno doznaje Novi list, Vlada planira tražiti da se ostvarena dobit naftne kompanije reinvestira, odnosno zadrži u Hrvatskoj. Na taj bi način Vlada pokušala pokrenuti gospodarsku aktivnost u zemlji.

Dovoljno je podsjetiti da je dobit Ine u prošloj godini iznosila više od 1,8 milijardi kuna.

No, izmjene ugovora neće ići niti brzo niti lako. Naime, prva izvanredna glavna skupština Ine sazvana je već za sljedeći tjedan, a Vlada još nema svoje predstavnike u Nadzornom odboru.

Podsjetimo, i prethodna je vlada planirala izmjene u dioničarskom ugovoru, ali iako su Mađari pokazali spremnost na dogovor, hrvatska je strana na kraju zakazala. Ova Vlada, čini se, mogla bi ipak biti nešto odlučnija.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 08.04.12. 13:51

Stara mudra izreka; "Što jedna budala pokvari,sto pametnih nemože ispraviti"! Ovdje nije riječ samo o jednoj budali ili glupanu,ovdje je riječ o cijeloj plejadi glupana koji pokvariše sve čega se dotakoše u zadnjih 20 godina.Neko iz neznanja ( ? ) netko iz interesa,ali osobnog.Kako god bilo,sve je napravljeno naopako pa sada sve to ispraviti,je nemoguća misija.Kako su i današnji vinovnici i spasitelji INE,bili nekada u poziciji da odlučuju o kvaliteti pretvorbe INE,nije za vjerovati da će biti zadovoljavajućeg uspjeha.Ako se išta dogodi pozitivno za Hrvatsku,bit će to rijedak presedan.Ujedeno,to je samo kap u moru promašaja.Dok Todorić ima status kakav ima,dok je njemu prepušteno gospodarenje životom i smrću cijele(ili većeg dijela)Hrvatske,teško će se ispravljati ta glupa i dozlaboga loša situacija u Hrvatskjoj.Posebno u gospodarstvu a samim tim i u financijama.Čovjek je kao stvoren za favoriziranje uvoza jer na krilima uništene poljoprivrede u Hrvatskoj,kao i ostale industrije,stiče nevjerovatna bogatstva koja trpa samo u osobni džep.I nije mu to dosta.Uz pomoć postojećih nakaradnih zakona i propisa ,kao i uz prešutni blagoslov politike i pravosuđa,Todorić nastavlja sa pljačkom i lopovlukom preko svih mogućih manipulacija na tržištu.I nikom ništa! To samo ukazuje na spregu i nemoć onih koji su zaduženi da se to ne događa upravo tako,a što Todorić bez morala i skorpula koristi.To je nedopustivo u pravnoj državi.Dakle,Hrvatska je daleko od pravne države koja funkcionira! A i Todorić nije jedini.On je samo najjači.Sve to uskladiti i da funkcionira tako da zadovolji većinu a ne samo odabranu manjinu,nema šanse da razriješe ni Čačić ni Linić.Oporavak će zaista trajati desetljećima a tada nas već neće biti.Ostavimo barem pisano neslaganje sa nametnutom situacijom da barem negdje ostane zabilježeno kako nije točno da nitko ništa nije razumio i da se pomirio sa zakonima pokvarenjaka.


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 08.04.12. 15:56

MOL treba izbaciti iz Hrvatske jer ga RUSI financiraju a HRVATI nezele RUSE u dvoristu.....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika