08.04.2012. / 15:03

Autor: Totalsport

Onesta želi voditi francuske rukometaše barem do 2016. godine

Jako se oslanjam na Claudea Onestu da će nastaviti s razvojem naše reprezentacije i rukometa, ukoliko ja ponovno budem izabran za predsjednika ove godine – poručio je Delplanque

Claude OnestaClaude OnestaClaude Onesta, 55-godišnji trofejni izbornik francuske muške rukometne reprezentacije, ponovio je kako želi ostati na kormilu ''tricolora'' barem do Olimpijskih igra u Rio de Janeiru 2016. godine.

Onesta je vođenje francuske reprezentacije preuzeo u lipnju 2001. godine. Stvario je jednu od najvećih momčadi svih vremena, koja je pod njegovim vodstvom osvojila dvije europske titule 2006. i 2010. godine, dvije svjetske 2009. i 2011. godine, te olimpijsko zlato u Pekingu 2008. godine.

Joël Delplanque, predsjednik Francuskog rukometnog saveza, potvrdio je da će produljiti ugovor Onesti ukoliko ponovno bude izabran na predsjedničkim izborima u listopadu, vjerojatno ili do Olimpijskih igara u Riju 2016. godine, ili do Svjetskog prvenstva godinu dana nakon toga kojem je Francuska domaćin.

- Jako se oslanjam na Claudea Onestu da će nastaviti s razvojem naše reprezentacije i rukometa, ukoliko ja ponovno budem izabran za predsjednika ove godine – poručio je Delplanque.

Nakon pobjede Francuske nad Švicarskom 34-25 u subotu u Montbeliardu u prijateljskoj utakmici, nešto je o tome rekao i Onesta.

- Mogu reći da želim ostati na kormilu reprezentacije do Rija, ili čak i nakon toga, ali život i vijek trenera ili izbornika na klupi ne ovisi samo o njegovoj volji, pa niti samo o volji predsjednika. Ukoliko igrači izgube ono naše zajedništvo koje smo imali, onda će biti nužno potrebno napraviti brzu promjenu na klupi – rekao je Onesta.

Vezane vijesti

Rukometašice osigurale Olimpijske igre

Rukometašice osigurale Olimpijske igre

Hrvatske rukometašice izborile su nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Naše su djevojke u odlučujućem susretu za odlazak na Igre u Guadalajari… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika