08.04.2012. / 16:04

Autor: Totalsport

NHL liga: Vancouver osvojio Presidents Trophy

Lider Zapada Vancouver je domaćom pobjedom nad Edmontonom 3-0 stigao do brojke od 111 bodova

Vancouver CanucksVancouver CanucksHokejaši Vancouver Canucksa, prošlogodišnji finalisti NHL lige, drugu sezonu zaredom osvojili su Presidents’ Trophy, koji se dodjeljuje momčadi s najvećim brojem osvojenih bodova u osnovnom dijelu sezone.

Subotnji program u NHL ligi ponudio je maksimalnih 15 utakmica, što su bili i posljednji susreti u osnovnom dijelu sezone, uoči početka doigravanja.

Lider Zapada Vancouver je domaćom pobjedom nad Edmontonom 3-0 stigao do brojke od 111 bodova, dva više od vodeće momčadi Istoka New York Rangersa, koja je poražena kod kuće od Washingtona s 4-1.

Jevgenij Malkin upisao je gol i asistenciju u domaćoj pobjedi Pittsburgha nad Philadelphijom 4-2. Ruskom igraču je to bio 50. gol ove sezone i drugi je strijelac lige. Sa 109 poena je drugi puta u karijeri najbolji po broju poena (golovi i asistencije) u osnovnom dijelu sezone. Malkin je postao deveti igrač u povijesti Penguinsa s barem 50 golova u sezoni.

Ovaj je dvoboj bio uvertira u oglede koje će Pittsburgh i Philadelphia odigrati u prvom krugu doigravanja, kao četvrti odnosno peti sastav Istoka. Flyersi su odmarali svog najboljeg strijelca Claudea Girouxa.

Florida je kod kuće pobijedila Carolinu 4-1 i prvi puta u povijesti kluba osvojila naslov pobjednika Divizije Southeast na Istoku. Jednako tako, Phoenix je gostujućom pobjedom kod Minnesote 4-1 prvi puta u povijesti osigurao naslov u Diviziji Pacific na Zapadu.

Kanađanin Steven Stamkos zabio je 60. gol sezone u pobjedi Tampa Baya kod Winnipega u produžetku. Bio je to susret momčadi kojima je izmaknulo doigravanje na Istoku. Stamkos je sa 60 golova najbolji strijelac lige.

Boston Bruinsi, osvajači Stanley Cupa prošle sezone, pobijedili su kod kuće na penale Buffalo 4-3. Tyler Seguin zabio je dva gola za branitelje naslova, a u sva tri pogotka asistent je bio Patrice Bergeron. Bruinsi će u doigravanju igrati protiv Washingtona. Rangersi se u play-offu sastaju s Ottawom, Florida s New Jerseyjem, a Pittsburgh s Philadephijom, kao što smo već spomenuli. Na Zapadu, sastat će se Vanocuver i Los Angeles, St. Louis i San Jose, Phoenix i Chicago te Nashville i Detroit.

NHL liga, subota:

Detroit - Chicago 2-3 (penali)

New Jersey - Ottawa 4-2

Calgary - Anaheim 5-2

Pittsburgh - Philadelphia 4-2

Boston - Buffalo 4-3 (penali)

NY Rangers - Washington 1-4

Winnipeg - Tampa Bay 3-4 (produžetak)

Columbus - NY Islanders 7-3

Montreal - Toronto 4-1

Florida - Carolina 4-1

Dallas - St. Louis 2-3

Minnesota - Phoenix 1-4

Colorado - Nashville 1-6

Vancouver - Edmonton 3-0

San Jose - Los Angeles 3-2

Vezane vijesti

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika