08.04.2012. / 19:46

Autor: Hina

Umro nekadašnji novinar CBS-a Mike Wallace

Mike Wallace, veliki inkvizitor CBS-ove emisije "60 Minutes" koji je jednom objavio da "ne postoji indiskretno pitanje", umro je u dobi od 93 godine, objavila je u nedjelju ta TV mreža.

Mike Wallace (Foto: Wikipedia)Mike Wallace (Foto: Wikipedia)Mike Wallace, veliki inkvizitor CBS-ove emisije "60 Minutes" koji je jednom objavio da "ne postoji indiskretno pitanje", umro je u dobi od 93 godine, objavila je u nedjelju ta TV mreža.

Wallace je umro u subotu oko osam navečer (u nedjelju u dva u noći po srednjoeuropskom vremenu) uz obitelj u centru za njegu u New Havenu u državi Connecticutu gdje je i živio, rekao je voditelj Bob Schieffer u emisiji "Face the Nation", CBS-ove emisije u nedjeljno jutro.

"On je bio jedan od velikih pionira novinarstva", rekao je Schieffer. "Svima će nam nedostajati".

Svatko o kojem su pisane vijesti u proteklih šezdeset godina morao je podnijeti i Wallaceovo rešetanje. U gotovo 40 godina emisije "60 Minutes", revolucionarne emisije istraživačkoga novinarstva, pripremio osamstotinjak izvještaja, osvojio 20 Emmyja i stvorio stil rada u živo koji je češće nalikovao ispitivanju nego intervjuiranju.

Wallacea su kritizirali zbog nasilnog stila i teatralnosti kojom ga je katkad dopunjavao.

Intervjuirao je sve američke predsjednike od Johna F. Kennedyja, osim Georgea W. Busha, kao i desetke svjetskih čelnika poput Jasera Arafata, ajatolaha Homeinija te Deng Xiaopinga.

Sugovornike je birao u rasponu od Malcolma X i Janis Joplin do Martina Luthera Kinga i televizijske zvijezde Johnnyja Carsona, od pijanista Vladimira Horowitza do utemeljitelja Playboya Hugha Hefnera.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika