08.04.2012. / 22:20

Autor: Totalsport

Davis Cup: Težak poraz Čilića za konačan poraz

Čilićeva se igra na Uskrs može opravdati samo velikim umorom koji je sasvim moguće osjećao nakon deset sati tenisa odigranog u petak i subotu

Marin ČilićMarin ČilićArgentina će igrati u polufinalu Davis Cupa protiv Češke nakon što je u dvoboju prvopostavljenih tenisača Juan Martin del Potro pobijedio Marina Čilića u četvrtom meču dvoboja protiv Hrvatske 6-1, 6-2, 6-1.

Došli su njegovim više nego uvjerljivim trijumfom Argentinci do presudnoga trećeg boda na stadionu Parque Roca u Buenos Airesu, u dvoboju koji se igra na zemljanoj podlozi.

Bio je to najteži Čilićev poraz od Del Potra, peti u sedam njihovih dosadašnjih mečeva, te najteži u Davis Cupu uopće. Jednako je teško, uhvativši tek četiri gema u trima setovima, stradao u četvrtfinalu davne 2006. godine, kao 17-godišnjak, kada ga je u Domu sportova deklasirao David Nalbandian 6-1, 6-1, 6-2 u prethodnom srazu Hrvata, tada branitelja naslova, i Argentinaca.

Čilićeva se igra na Uskrs može opravdati samo velikim umorom koji je sasvim moguće osjećao nakon deset sati tenisa odigranog u petak i subotu. Od 11 svojih servis-gemova izgubio je rekordnih osam, pri čemu sva četiri u prvom, te još po dva u drugom odnosno trećem setu.

Osvojio je Del Potro gotovo dvostruko više poena (95-52), a Čilić je napravio čak 2.5 puta više neprisiljenih pogrešaka (56-23). Preciznost prvog servisa hrvatskog tenisača bila je očajnih 42%, a njegova iskoristivost kritičnih 54%, što govori da mu početni udarac nije stvarao ama baš nikakvu prednost.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika