08.04.2012. / 22:54

Autor: Totalsport

Del Potro: Iako je teško izgubio, Čilić zavređuje priznanje

Danas je zaigrao sasvim iscrpljen. Svejedno mislim da je sjajan profesionalac i da zaslužuje priznanje – rekao je 23-godišnji Argentinac, inače samo pet dana stariji od Čilića

Juan Martin Del PotroJuan Martin Del PotroArgentinski tenisač Juan Martin del Potro odao je priznanje Marinu Čiliću na požrtvovnosti koju je pokazao pokušavši mu se suprotstaviti u nedjelju.

Slavio je Del Potro superiornu 6-1, 6-2, 6-1 pobjedu trećeg dana četvrtfinalnog dvoboja Davisova pokala između Argentine i Hrvatske u Buenos Airesu, u četvrtom meču dvoboja, kojim su Argentinci riješili pitanje pobjednika. Čilić je nastupio nakon što je u petak i subotu skupio preko deset sati igre.

- Čilić je vrlo opasan suparnik. Cijenim ga jer je njegova igra vrlo slična mojoj. Vršnjaci smo i znam ga od svoje 12. godine. Mislim da je respekt obostran. Danas je zaigrao sasvim iscrpljen. Svejedno mislim da je sjajan profesionalac i da zaslužuje priznanje – rekao je 23-godišnji Argentinac, inače samo pet dana stariji od Čilića.

Dodao je također pred novinarima u Buenos Airesu da se sada planira nakratko odmoriti.

- Moram, igram neprestano od Rotterdama bez ijednog dana odmora. Nakon što se odmorim, pripremit ću se za seriju europskih turnira na zemlji počev od Estorila, nakon čega ću u Madrid i Rim. Monte Carlo, koji počinje za tjedan dana, svjesno ću preskočiti.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika