09.04.2012. / 11:42

Autor: Hina

Rješenje iranskog pitanja leži u 'otvorenosti' svjetskih sila

"Nadamo se da će skupina "5+1" (SAD, Rusija, Kina, Francuska, Velika Britanija i Njemačka) biti otvorene tijekom pregovora i mi ćemo poduzeti iskrene napore kako bi dvije strane postigle željeni rezultat, naveo je ministar vanjskih poslova Ali Akbar Salehi na internet stranici parlamenta

Mahmoud AhmadinedžadMahmoud AhmadinedžadIran je u ponedjeljak ocijenio da bi razgovori o njegovom spornom nuklearnom programu, koji se trebaju nastaviti u subotu u Istanbulu, mogli donijeti rješenja ako velike sile dokažu otvorenost.

"Nadamo se da će skupina "5+1" (SAD, Rusija, Kina, Francuska, Velika Britanija i Njemačka) biti otvorene tijekom pregovora i mi ćemo poduzeti iskrene napore kako bi dvije strane postigle željeni rezultat, naveo je ministar vanjskih poslova Ali Akbar Salehi na internet stranici parlamenta.

Dio međunarodne zajednice, na čelu sa zapadnim zemljama, sumnjiči Iran da pokušava izraditi atomsku bombu pod krinkom civilnog programa.

Teheran želi da razgovori rezultiraju dogovorom koji bi omogućio zadržavanje prava Irana (u pogledu nuklearne energije) i smirenje zabrinutosti koje izražava skupina "5 +1" o iranskim namjerama, dodao je Salehi.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika