09.04.2012. / 15:43

Autor: Hina , Nacional.hr

Austrijski biolog možda otac 600 djece

Ranije se smatralo da je spermu donirao uski krug izuzetno inteligentnih Wiesnerovih prijatelja, no sada je otkriveno da je oko 600 djece začeto uz pomoć sperme koju je donirao Wiesner osobno

IlustracijaIlustracijaBritanski biolog austrijskog podrijetla Bertold Wiesner možda je otac 600 djece koje je začeo doniranjem sperme u svojoj klinici za liječenje neplodnosti u Londonu, objavio je u petak britanski list The daily Telegraph.

Wiesner i njegova supruga Mary Barton osnovali su kliniku u London 40-tih godina prošlog stoljeća i pomogli su začeti 1,500 beba.

Ranije se smatralo da je spermu donirao uski krug izuzetno inteligentnih Wiesnerovih prijatelja, no sada je otkriveno da je oko 600 djece začeto uz pomoć sperme koju je donirao Wiesner osobno.

Dva muškarca začeta u klinici, filmski producent iz Kanade Barry Stevens i londonski odvjetnik David Gollancz istraživali su dokumente i analizom DNA utvrdili da je Wiesner, austrijski biolog, donirao čak dvije trećine ukupno darovane sperme.

Takva praksa danas je zabranjena, no u to vrijeme nitko nije znao da je Wiesner osigurao najveći dio sperme.

Tako veliki broj djece ne bi smio biti začet spermom istog davatelja zbog rizika da se neka od njih slučajno upoznaju i osnuju obitelj, što može uzrokovati teške genetske poremećaje u njihove djece.

Vezane vijesti

Marihuana s državnim pečatom

Marihuana s državnim pečatom

Urugvajska vlada objavila je prijedlog zakona kojim želi ozakoniti i nadzirati tržište marihuane, ocjenjujući da je ta droga manje opasna od crnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika