10.04.2012. / 08:31

Autor: Hina

Sirijski pakao

Nestaju nade u primirje

Oporbeni Sirijski opseravtorij za ljudska prava je rekao da su helikopteri sirijske vojske otvorili vatru na pobunjenike tijekom sukoba koji su izbili nakon što je vojska okružila bolnicu u kojoj su smještena tijela žrtava iz al-Latmane

IlustracijaIlustracijaSirijska vojska je u bombardiranju grada al-Latmana u središnjoj Siriji u ponedjeljak ubila 35 osoba uoči predviđenog povlačenja vojske iz gradskih područja, rekli su aktivisti, što potkopava izglede da će se primirje dogovoreno posredovanjem UN-a uspostaviti.

Oporbeni aktivisti su rekli da je u bombardiranju al-Latmane, sjeveroistočno od grada Hame, među 35 ubijenih 17-ro djece i osam žena.

Oporbeni Sirijski opseravtorij za ljudska prava je rekao da su helikopteri sirijske vojske otvorili vatru na pobunjenike tijekom sukoba koji su izbili nakon što je vojska okružila bolnicu u kojoj su smještena tijela žrtava iz al-Latmane.

Nastavak nasilja ukazuje da se mirovni plan međunarodnog posrednika Kofija Annana, koji su prvotno prihvatile obje strane, urušava. Sirija je po Annanovom planu trebala do utorka povuči vojsku iz gradova a 48 sati nakon toga je trebao nastupiti prekid vatre.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika