10.04.2012. / 15:19

Autor: Hina

Pariz tvrdi da Sirija nije počela primjenjivati Annanov plan

Francuska je u utorak zanijekala da je Sirija, kao što je najavila, počela primjenjivati plan izaslanika Kofija Annana i ocijenila je izjave režima Damaska "očitom i neprihvatljivom novom laži".

Francuska tvrdi da se Sirija ne drži dogovorenogFrancuska tvrdi da se Sirija ne drži dogovorenogFrancuska je u utorak zanijekala da je Sirija, kao što je najavila, počela primjenjivati plan izaslanika Kofija Annana i ocijenila je izjave režima Damaska "očitom i neprihvatljivom novom laži".

"Nije počela sirijska primjena Annanovog plana", rekao je glasnogovornik francuskog ministarstva vanjskih poslova Bernard Valero.

Valero je precizirao da će Francuska pokrenuti to pitanje na sastanku G8 u Washingtonu i u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda.

Francuski ministar vanjskih poslova Alain Juppe će u srijedu i četvrtak u Washingtonu sudjelovati na sastanku šefova diplomacije G8 (SAD, Japan, Njemačka, Francuska, Velika Britanija, Italija, Kanada, Rusija).

Sirijski ministar vanjskih poslova Valid Mualem je rekao u utorak u Moskvi da je Damask počeo primjenjiavti plan izaslanika UN-a i Arapske lige Kofija Annana.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika