10.04.2012. / 15:21

Autor: Hina

'Bez poskupljenja struje ne ide'

Ministar rada i mirovinskog sustava Miradno Mrsić danas je u Koprivnici, komentirajući najavljeno poskupljenje struje, kazao kako jednostavno drugačije ne ide, kako će to biti udar na standard građana, ali i da će socijalno najugroženiji biti zaštićeni.

Mirando MrsićMirando MrsićMinistar rada i mirovinskog sustava Miradno Mrsić danas je u Koprivnici, komentirajući najavljeno poskupljenje struje, kazao kako jednostavno drugačije ne ide, kako će to biti udar na standard građana, ali i da će socijalno najugroženiji biti zaštićeni.

U ovom trenutku hrvatsko gospodarstvo stoji, a sve što radimo, radimo kako bi se ono pokrenulo. Kada do toga dođe, doći će i do porasta broja radnih mjesta i u konačnici do pada nezaposlenosti. Vlada je u proračunu osigurala sredstva koja se tiču socijalnih mjera. Uz sva smanjenja koja smo radili u proračunu, dio koji se odnosi na socijalna davanja, umirovljenike i nezaposlene je povećan. Dakle, predvidjeli smo sredstava koja bi ublažila taj udar, rekao je ministar Mrsić odgovarajući na novinarski upit o najavama nekih medija o 15-postotnom poskupljenju struje.

Konkretne mjere za ublažavanje tog udara na socijalno najugroženije, dodao je, spadaju u resor potpredsjednice Vlade i ministrice socijalne politike i mladih Milanke Opačić.

Na upit kako će biti riješen problem privremenog i povremenog zapošljavanja u poljoprivredi, Mrsić je najavio kako će tijekom travnja u saborsku proceduru prijedlog zakona koji se odnosi na sezonski rad u poljoprivredi, a išlo bi se na sistem vaučera.

Tim bi zakonom bilo obuhvaćeno više od sto tisuća ljudi, a njime bi se trebala legalizirati i omogućiti pokretljivost te radne snage. Idemo sa sistemom vaučera, koje će kupiti poslodavci, a u kojima će biti sadržana davanja za prvi i drugi mirovinski stup. Prvi radni dan u ispravu sezonskog radnika biti će zalijepljen vaučer, što će po završetku poslova ljudima omogućiti da si upišu radni staž. Sezonski radnici će biti zaštićeni, jer će ta isprava služiti kao jedan oblik ugovora o radu, s time da će moći jedan dan raditi kod jednog, a drugi kod drugog poslodavca, kazao je Mrsić dodajući da će to i poslodavcima omogućiti da jednostavnije obavljaju poljoprivredne radove.

Ministar se nada kako bi takav zakon mogao stupiti na snagu već početkom svibnja.

Ministar Mrsić tijekom današnjeg posjeta Koprivnici sastao se s čelnicima Koprivničko-križevačke županije i grada te sa 62 građana koji će kroz sustav javnih radova biti zaposleni u gradskim ustanovama, a tijekom posjeta razgovarat će i s čelnicima Podravke.

Koprivničko-križevačka županija je u donjem dijelu prema broju nezaposlenih, ali je i u toj županiji vidljiv rast broja nezaposlenih u odnosu na 2009. godinu, kazao je Mrsić za posjeta Koprivnici tijekom kojeg je prezentirao aktualne projekte Ministarstva te mjere aktivne politike zapošljavanja.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

registracija
18/6/09

Papar, 10.04.12. 15:31

Vjerovali ili ne, preko 90% dobiti HT-a, koja se svake godine izvlači iz naše države u Njemačku u Deutsche Telekom A.G. , ostvaruje se preko infrastrukture koja uopće nema uporabnu dozvolu!!!

http://pollitika.com/kako-je-banda-ivice-mudrinica-opljackala-drzavu


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 10.04.12. 15:52

ide, ide drugačije Mršiću. Samo Zoki, Čačić i Linić ne žele da ide drugačije.

Ako neznate drugačite, odjebite iz vlade! Svaka budala može biti u vladi otpuštati ljude, pričati kako drugačije ne ide, i k tome voditi neokomunističku državnu administraciju i pravosuđe zbog koje se sramote svi građani hrvatske.


registracija
7/3/11

medjimurec, 10.04.12. 16:54

Nesposobni ste da ne vjerujes , pomozite tom narodu i kuvertirajte ostavke , jos juce bilo bi najbolje!


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 10.04.12. 18:40

@Papar, slicno je i s hrvatskim bankama u stranom vlasnistvu. Pliva i INA u stranom vlasnistvu, jad i bijeda od onogo sto su nekada bili.


registracija
28/4/10

Zvonko, 10.04.12. 20:22

Neki dan vidim kuću. Odmah mi zapadne za oko. Lijepo sređena s uređenom okućnicom. Ne bi mi teško pa se raspitah, čija je. Dobih odgovor da je nekog HEP-ovca. Odmah mi sve postade cristal clear.

U HEP, kao još jednog od rijetkih komunističkih mastodonata-socijalnih ustanova, demokratske promjene i tržišna ekonomija nisu došle. Oni rade po inverznoj ekonomskoj računici. Traže novaca koliko im treba, umjesto da svoju strukturu troškova prilagode društveno i ekonomski odgovornoj poziciji. Jedan je to od relikata samoupravljanja koji, em što ima radne snage za pokriti zemlju od 20 milijuna ljudi, em još i nabija svojim visokim plaćama prosjek Hrvatske a da nije ništa skrivio. Kuća je to politike, u koju se vole skrasiti stranački vojnici-nepotisti. Otuda i tajna njegove dugovječnosti u izbjegavanju restrukturiranja.

Zato, stoko plaćaj struju da oni prave kuće za kojima ćeš se ti okretati, dok štrepiš nad sljedećom tečajnicom franka ili eura. HEP je jedno od najvećih drkališta s ponajboljim uvjetima za nedobit otkaz. I, što je nagore, nitko od njih ne živi od plaće nego od onog što lapi ili u fušu zamaže! Plaća dođe, onako, gratis uz staž!


registracija
24/3/10

bagsy, 10.04.12. 21:02

@ zvonko
Ne treba nama tržišna utakmica kad je u pitanju energija,mi smo zanemarivo tržište za bilo što tako da se kod nas utakmice ne događaju,događaju se samo monopoli i duopoli.
Ono što je potrebno jest bič s kojim bi se rastjerala banda bahata iz HEP-a koji su dolaskom tzv demokracije postali još bahatili.
Neka otpuste 20 % tzv radnika iz hep-a pa će troškovi biti 20 % manji jer se novac iz hepa ne ulaže u ništa osim u plaće i aute.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 10.04.12. 21:35

@bagsy ja na krovu svoje kuce u americi imam solarne ploce, prave struju i prodajem struju u mrezu!

evo ti konkurencije HEPu. Medutim 60 papira i dvije godine je potrebno da bi se dobili papiri u HR. U americi tri papira, i tjedan dana maks.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 10.04.12. 21:37

pozivam sve gradane da kada placaju racune za HEP napisu poruku:

Cacicu jebi se sa svojim zamrznutim saborskim umirovljenikom na celu HEPa. Kreteni lopovski.

ako par desetaka tisuca kucanstava napravi ovo bar ce ono Cacicevo djubre na celu HEPa postati nacionalna smijurija, zajedno s Cacicem. HNS se gadovi seljacki lopovi


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 10.04.12. 22:25

zemlja sa 300 suncanih dana u Godini poskupljuje struju,he,he,he


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 10.04.12. 22:27

Treba ih Kazniti i mjesec dana zivjeti SVI ez struje....


registracija
19/7/11

bubba, 10.04.12. 22:40

da ministar stvarno ima namjeru zaštiti socijalno najugroženije, pokrenuo bi radikalnu reviziju socijalnog statusa primatelja socijalnih povlastica, i maknuo te poslao na sud tisuće i desetine tisuća onih koji su te povlastice teško zloupotrijebili.

no njemu to nije ni na kraj pameti, pa će ovo poskupljenje, kao i sva druga, najviše pogoditi one koji pošteno rade i malo zarađuju ili uopće ne primaju plaću, dok će oni koji potkradaju sviju nas zahvaljujući bijednim prijašnjim vlastima nastaviti svoju prljavu rabotu i za ove bijedne vlašti.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 10.04.12. 23:10

vazno je da smo slupali oko 240 milijuna kuna na ministarstvo ekologije Mirele Holy koja nema ni pojma sto je to ekologija.
onda je tu gordan maras i njegovo ministarstvo, onda ministarstvo uprave, i masa drugih bezveznih ministarstava koji nemaju svrhu, a trose preko milijardu kuna zajedno.
na kraju crkva, oko 300 milijuna kuna..

tu je jos:
-ured predsjednika sa 20 bezveznih savijetnika
-ured premijera sa 100 ministarskih savijetnika,
-150+ saborskih zastupnika,zastupnici za manjine se gotovo i ne biraju
-zupani s zupaniskim skupstinama
-gradonacelnici sa gradskim skupstinama
-160+ konzulata i ambasadorima u kojekavim putinjama tipa konzulata u tuzli

U sazetku, moguce je na bezveznim drzavnim uredima ustedjeti par milijardi kuna, dovoljno za mnogo mnogo solarnih elektrana.

Hrvatski gradani vec godinama pate, da bi ugodno zivjele nekakve budale u saboru i drzavnim uredima.


registracija
26/2/12

okvardz, 11.04.12. 07:38

MOJ MIRANDO GTI ME PODSJEĆAŠ NA BABU VRAČARU. UVIJEK GOVORIŠ ONO ŠTO ZNAMO DA ĆEŠ REĆI. IDI MALO ISPRED VREMENA, A NE ZA NJIM


registracija
26/2/12

okvardz, 11.04.12. 07:38

DA LI SE ZAPITAŠ DA STE PRETPLAĆENI. ONO ŠTO VI RADITE PA TO MOGU I JA SAMO PUUUNO JEFTINIJE.


registracija
26/2/12

okvardz, 11.04.12. 07:40

MIRANDO KADA ĆEMO PROIZVODITI STRUJI BEZ OVOLIKO PAPIROLOGIJE.UKINI PAPIROLOGIJU, A NEMOJ PAMETOVATI.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika