10.04.2012. / 16:54

Autor: Nacional.hr

Međunarodni događaj Greenvest: Invest in Green Croatia

'Međunarodni gospodarsko-investicijski dani i sajam razvoja, proizvodnje i investicija u zelenom gospodarstvu' prvi je susret ove vrste u Hrvatskoj namijenjen pružanju pune podrške razvoju 'zelenog' gospodarstva

Međunarodni događaj pokušati će privući 'zelene' investicije u HrvatskuMeđunarodni događaj pokušati će privući 'zelene' investicije u HrvatskuSavez za energetiku Zagreba i Energo Media Servis danas su najavili održavanje međunarodnog B2B događaja pod nazivom "GREENVEST: Invest in Green Croatia - Međunarodni gospodarsko-investicijski dani i sajam razvoja proizvodnje i investicija u zelenom gospodarstvu", koji će se održati u Zagrebu od 25. do 27.10.2012. godine.

Pristupni proces Republike Hrvatske Europskoj uniji i međunarodni gospodarski trendovi hrvatskom gospodarstvu donose niz izazova, ali i mogućnosti za razvoj. Energetika - obnovljivi izvori energije, energetska učinkovitost, inteligentni sustavi i procesi, informatičke tehnologije, tehnologije reciklaže i proizvodi od recikliranih materijala, 'zelena' gradnja, 'zeleni' turizam, eko inovacije, eko poljoprivreda, 'zelene' uslužne djelatnosti samo su neki od sektora s visokim razvojnim potencijalom uzimajući pritom u obzir prostornu i cjelovitu resursnu osnovu Republike Hrvatske. 'Zeleni' razvoj temelj je novih gospodarskih kretanja Europske unije i drugih razvijenih zemalja svijeta. Sve veći broj gospodarskih subjekata svoje poslovanje preusmjerava ili ustrojava prema nekim od navedenih djelatnosti kako bi postali održiviji te povećali svoju konkurentnost na domaćem i međunarodnom tržištu. Takav pristup istraživanjima, razvoju i proizvodnji postaje sve traženiji i među krajnjim potrošačima.

'Međunarodni gospodarsko-investicijski dani i sajam razvoja, proizvodnje i investicija u zelenom gospodarstvu' prvi je susret ove vrste u Hrvatskoj namijenjen pružanju pune podrške razvoju 'zelenog' gospodarstva. U planu su susreti državnih dužnosnika i predstavnika međunarodnih institucija s gospodarstvenicima, predstavljanja razvojnih i proizvodnih projekata i programa, predstavljanja 'zelenog' portfelja međunarodnih i domaćih pravnih osoba te predstavljanja veleposlanstava, banaka, agencija, investitora i područja investicijskih interesa za Hrvatsku.

Cilj ovog događaja je raspraviti otvorena pitanja razvoja 'zelenog' gospodarstva u Hrvatskoj, detektirati izazove i definirati perspektivu razvoja 'zelenog' gospodarstva te privatnih projekata i projekata javno-privatnog partnerstva, kao i raspraviti mogućnosti otvaranja novih proizvodnih kapaciteta i radnih mjesta u području 'zelenog' gospodarstva. Osim toga, namjera je događaja raspraviti pitanja o perspektivi domaćih i stranih investicija, a u dijelu predstavljanja projekata međunarodnim investitorima, domaćih i međunarodnih kompanija te veleposlanstava, banaka, agencija, investitora i područja investicijskih interesa za poduzetničke projekte, namjera je pružiti sveobuhvatne informacije o 'zelenim' uslugama, proizvodima, visokim tehnologijama, industrijskoj proizvodnji, pitanjima investicijskog ulaganja, potražnji međunarodnih investicija te pružiti informacije o ulozi i mogućnostima veleposlanstava, banaka i agencija u investicijskim kretanjima. Konačno, cilj događanja je, sa stajališta investitora, gospodarstvenicima predstaviti njihova interesna područja, vrste i visine ulaganja te opće uvjete investiranja.

Područja ovogodišnjih gospodarsko-investicijskih dana i sajma razvoja, proizvodnje i investicija u zelenom gospodarstvu su energetika - obnovljivi izvori energije, energetska učinkovitost, inteligentni sustavi i procesi, informatičke tehnologije, tehnologije reciklaže i proizvodi od recikliranih materijala, 'zelena' gradnja, 'zeleni' turizam, eko inovacije, eko poljoprivreda i 'zelene' uslužne djelatnosti.

"GREENVEST 2012: INVEST IN GREEN CROATIA - Međunarodni gospodarsko-investicijski dani i sajam razvoja, proizvodnje i investicija u zelenom gospodarstvu" održavaju se s misijom pune podrške razvoju 'zelenog' gospodarstva, razvoju obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva, otvaranju novih radnih mjesta i povećanju konkurentnosti ovoga sektora na jedinstvenom europskom tržištu, a strogo definirani uvjeti sudjelovanja (predstavljanja, izlaganja...) ovaj će događaj svrstati u popis vodećih gospodarskih događaja godine.

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

registracija
19/7/11

bubba, 11.04.12. 00:59

u energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije ulažu oni koji briljiraju u učinkovitosti upotrebe klasičnih tehnologija i industrije, a ne golje koje za plaće dižu svaki mjesec par milijardi kredita.

to je još jedno navlačenje fraka na poderane cipele, tipično za hrvatski balkanizam.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika