10.04.2012. / 18:41

Autor: Hina

I čelništvo HNS-a s izaslanstvom KP Kine

Čelništvo Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata susrelo se u utorak u Zagrebu s izaslanstvom Međunarodnog odjela Komunističke partije NR Kine s kojim je razgovaralo o mogućnostima razvoja međusobne političke i gospodarske suradnje, priopćeno je iz HNS-a.

Sa sastanka predstavnika HNS-a i KP KinaSa sastanka predstavnika HNS-a i KP KinaČelništvo Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata susrelo se u utorak u Zagrebu s izaslanstvom Međunarodnog odjela Komunističke partije NR Kine s kojim je razgovaralo o mogućnostima razvoja međusobne političke i gospodarske suradnje, priopćeno je iz HNS-a.

Na sastanku kojeg su vodili predsjednik stranke i prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić i zamjenik ministra međunarodnog odjela Komunističke partije Kine, Chen Fengxiang Čačić je kazao kako su mogućnosti za gospodarsku suradnju velike, a naglasak je stavio na infrastrukturne projekte poput pruge Rijeka - Budimpešta, za koju su kineske tvrtke već pokazale interes. Poručio je i kako riječku luku vidi kao kineska gospodarska vrata u Europu.

"Dvije trećine izvoza iz hrvatskih luka odlazi na Daleki istok, a mi želimo da se on poveća šest puta. Samo tri posto uvoza iz Kine pokrivamo izvozom, tako da tu postoji veliki prostor za rast i uravnoteženje tog nesrazmjera", rekao je Čačić.

Zamjenik ministra međunarodnog odjela Komunističke partije Kine, Chen Fengxiang iskazao je zadovoljstvo planovima buduće ekonomske i političke suradnje. Slikovito je poručio kako želi da se vatra međusobnih odnosa razbukta.

"Radujem se prijedlogu gospodarskih projekata koje bi hrvatske tvrtke mogle realizirati u Kini i u ovo vrijeme iduće godine očekujem početak realizacije konkretnih projekata s obje strane", rekao je Chen Fengxiang.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik HNS-a i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak, ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, glavni tajnik stranke Srećko Ferenčak, veleposlanik NR Kine u Hrvatskoj Shen Zhifei, zamjenik Uprave za Europu Zhao Lei i prvi tajnik međunarodnog odjela Komunističke partije Kine Zhang Zhenkun.

Kineska je delegacija na kraju sastanka uputila poziv HNS-u za posjet Kini.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
22/3/11

vferari, 11.04.12. 11:21

Dali je još uvjek na vlasti SDP ili je Čačić i HNS bilo bi dobro da se pedsjdnik vlade Zoran Milanović konačno izjasni.Zar nebi bilo normalno da je sastanku prisustvovao neko iz SDP-a naprimjer Linić ,Na ovakav način Milanović upropaštava svoju stranku i podiže rejting HNS što će mu se osvetiti već na lokalnim izborima.Linić je imao pravo premjer nebi trebao biti na čelu stranke dok obavlja premjersku dužnost!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika