10.04.2012. / 19:23

Autor: Hina

Annan: Prerano je reći da je plan za Siriju propao

Međunarodni izaslanik Kofi Annan izjavio je u utorak kako ne bi trebalo biti preduvjeta za zaustavljanje nasilja u Siriji i da UN-ov mirovni plan za zaustavljanje 13-mjesečnog krvoprolića još uvijek vrijedi.

Kofi AnnanKofi AnnanMeđunarodni izaslanik Kofi Annan izjavio je u utorak kako ne bi trebalo biti preduvjeta za zaustavljanje nasilja u Siriji i da UN-ov mirovni plan za zaustavljanje 13-mjesečnog krvoprolića još uvijek vrijedi.

"Vezano za pitanje da li plan uspjeva ili propada, vjerujem kako je prerano reći da je plan propao. Plan još uvijek vrijedi", rekao je Annan na konferenciji za novinare u zračnoj luci na jugu Turske gdje je posjetio kamp sa sirijskim izbjeglicama.

Annan je rekao kako ima informacije da se sirijska vojska povlači iz nekih područja, ali se prebacuje na druga koja dosad nisu bili metama napada.

Izaslanik UN-a i Arapske lige sve je strane pozvao da prekinu nasilje.

On je u utorak posjetio kamp u turskoj provinciji Hataj, blizu granice sa Sirijom gdje ga je dočekalo nekoliko stotina ljudi koji su prosvjedovali protiv režima u Damasku.

Annan je u kamp stigao pod jakim osiguranjem, dan nakon što je sa sirijskog pucano na turski teritorij.

Očekuje se da će Annan u Turskoj boraviti nekoliko sati prije odlaska u Iran, a kasnije u utorak izvijestit će Vijeće sigurnosti UN-a o najnovijem razvoju događaja u Siriji.

Vezane vijesti

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Ban Ki-moon trebao bi u drugoj polovici srpnja doći u posjet Zapadnom Balkanu, prenose u četvrtak beogradski… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika