10.04.2012. / 23:06

Autor: Hina

Santorum se povlači iz utrke za predsjedničkog kandidata

Konzervativni američki političar Rick Santorum odustao je u utorak od svoje kampanje za republikanskog kandidata za predsjednika SAD-a zbog velikog zaostatka za njegovim protukandidatom Mittom Romneyem.

Rick SantorumRick SantorumKonzervativni američki političar Rick Santorum odustao je u utorak od svoje kampanje za republikanskog kandidata za predsjednika SAD-a zbog velikog zaostatka za njegovim protukandidatom Mittom Romneyem.

Bivši senator iz Pennsylvanije je rekao da obustavlja svoju kampanju čime je zapravo i povukao svoju kandidaturu za republikanca koji će se sučeliti s predsjednikom SAD-a Barackom Obamom na općim izborima 6. studenog.

"Nikada nećemo biti zemlja koja će ići naprijed kao velika i moćna ukoliko ne pamtimo tko smo i što nas čini Ameirkancima. O tome se radi u našoj kampanji", rekao je Santorum u Gettysburgu.

Santorum zaostaje za Romneyem po ispitivanjima javnog mišljenja u borbi za glasove 1144 stranačkih delegata potrebnih za dobivanje nominacije.

Santorum nije rekao hoće li podržati Romneyja ili dva druga kandidata, Rona Paula i Newta Gingricha koji također zaostaju za bivšim guvernerom Massachusettsa Romneyem.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika