11.04.2012. / 12:48

Autor: Nacional.hr

Matt Groening napokon otkrio podrijetlo Simpsona

Ističe kako lik u crtiću Homer Simpson nema nikakve poveznice s njegovim ocem, osim ljubavi prema sladoledu, koji je bio crtač animiranih filmova i filmaš

Matt Groening (drugi s desna)Matt Groening (drugi s desna)Matt Groening, autor najpopularnije crtane televizijske serije u svijetu, obitelji Simpsons, progovorio je u intervjuu o ideji, nastanku, likovima i imenu grada Springfield u animiranoj seriji, piše Smithsonianmag.com.

Godine 1987. crtao je svoj tjedni strip 'Život u paklu' kad ga je nazvao poznati komičar Jim Brooks, koji je tad bio zaokupljen stvaranjem 'The Tracey Ullman Showa'. Nakon sastanka shvatio je kako će sve što nacrta vezano za Brooksov projektu biti vlasništvo televizijske kuće Fox. Odbio je ponudu, no nakon nešto više od sat vremena nazvali su ga iz Foxa i ubrzo je nacrtao skice obitelji Simpson. "Jednostavno sam nacrtao svoju obitelj. Ime mog oca je Homer. Ime moje majke je Margaret. Imam sestru Lisu i Maggie, tako da sam ih sve nacrtao. Glavni lik sam htio nazvati Matt, no nisam vjerovao kako će to proći na sastanku tako da sam ga promijenio u Bart", rekao je.

Kaže kako je došao do imena Bart, jer je u srednjoj školi napisao roman o liku Bartu Simpsonu. Mišljenja je kako je to poprilično čudno ime za dječaka. Prezime Simpson ima u sebi korijen riječi simp, što je skraćenica od riječi simpleton. U prijevodu glupak.

Grad u kojem žive likovi iz crtanog filma dobio je ime po Springfieldu iz Oregona. Kao dječak bio je ushićen televizijskom serijom 'Otac zna najbolje' čija radnja se odvijala u nepostojećem gradu Springfieldu pokraj Portlanda. Groening nastavlja kako je tek kasnije saznao kako je Springfield najčešće ime za grad u SAD-u.

Za svog oca kaže kako je rođen na manonitskoj farmi u Kanzasu i kako je govorio samo njemački jezik dok nije krenuo u školu. Za vrijeme Drugog svjetskog rata vozio je bombarder B-17, a nakon rata bavio se surfingom, filmom i košarkom. Mogao je bez gledanja zabiti koš s vrha reketa. Ističe kako lik u crtiću Homer Simpson nema nikakve poveznice s njegovim ocem, osim ljubavi prema sladoledu, koji je bio crtač animiranih filmova i filmaš. Čak nije ni krafne toliko volio. Nastavlja kako njegov otac nije bio zadovoljan njegovim odlaskom u Hollywood. Kaže kako se ocu jako sviđa animirana serija, no kako mu je naglasio kako on nikada ne bi mogao biti zao kao Homer prema Marge u crtanom filmu

Za likove iz Bartove osnovne škole koji su ga često tukli Groening je rekao kako 'možda' imaju imena prema stvarnim ljudima.

Vezane vijesti

Redatelj 'Simpsona' našalio se na svoj račun u karikaturi za Nacional

Redatelj 'Simpsona' našalio se na svoj račun u karikaturi za Nacional

Redatelj planteratno popularnih "Simpsona" David Silverman prošloga je tjedna pristao dati intervju za novi broj Nacionala. Intervju koji najavljuje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika