11.04.2012. / 17:22

Autor: Hina

David Suchet najavio opraštanje od uloge Poirota

Britanski filmski glumac David Suchet sprema se uskoro reći 'zbogom' liku malog belgijskog detektiva Herculea Poirota iz pera britanske spisateljice Agathe Christie po kojemu je postao najpoznatiji široj publici, piše britanski BBC.

David Suchet  (Foto: Wikipedia)David Suchet (Foto: Wikipedia)Britanski filmski glumac David Suchet sprema se uskoro reći 'zbogom' liku malog belgijskog detektiva Herculea Poirota iz pera britanske spisateljice Agathe Christie po kojemu je postao najpoznatiji široj publici, piše britanski BBC.

Suchet se planira povući kada u lipnju 2013. završi snimanje posljednjih pet epizoda televizijskih avantura privatnog detektiva kojega je od 1989. igrao u više od 65 televizijskih filmova.

Kada snimi i posljednju epizodu najnovijeg serijala u svojoj će biografiji imati apsolutno sve priče o Poirotu koje je Christie napisala.

"Uzbuđen sam, osjećam se kao da sam ostvario san", kazao je Suchet za BBC. "Istodobno se osjećam kao da me nešto guši, jer ću se doista oprostiti od Poirota, reći mu 'zbogom' i potom ga pokopati", dodao je.

Nove epizode uključuju "Zastor", posljednju priču o Poirotu u kojoj se vraća na mjesto prvog slučaja kako bi pokušao spriječiti još jedno ubojstvo, te "Herkulove podvige", "Sajam zločina", "Velika četvorka" i "Slonovi pamte".

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika