11.04.2012. / 19:43

Autor: Nacional.hr

Jovanović: Sport želimo financirati od igara na sreću

Najbitnija izmjena odnosila bi se na menadžere u upravama klubova ili sportskim savezima. Time ministar Jovanović direktno cilja na izvršnog direktora Dinama Zdravka Mamića

Željko JovanovićŽeljko Jovanović"Jedan posto od igara na sreću donio bi nam 111 milijuna kuna", rekao je gostujući na tribini Kluba riječkih olimpijaca ministar sporta Željko Jovanović najavivši tako izmjene Zakona o sportu.

Istaknuo je kako će već sljedećeg tjedna predstaviti sve izmjene i dopune Zakona kojim bi se promijenile neke bitne stvari u hrvatskom sportu. Ministar tako smatra da bi prihod od igara na sreću bio dovoljan da se riješi problem financiranja sporta u Hrvatskoj. Uvjeren je da će izmjene koje će predložiti dobiti potporu u Saboru te da bi na snagu mogle stupiti već početkom lipnja.

Najbitnija izmjena odnosila bi se na menadžere u upravama klubova ili sportskim savezima. Time ministar Jovanović direktno cilja na izvršnog direktora Dinama Zdravka Mamića.

Istaknuo je kako menađerima i ostalim osobama koje su u protekle tri godine imale bilo kakve financijske ugovore sa sportašima nije mjesto u upravama klubova ili savezima. Također, isti je slučaj i s njihovim obiteljima.

Ministar najavljuje i promjene u načinu preoblikovanja klubova. Smatra kako primjer Hajduka nije najbolje rješenje jer nitko ne zna tko je zapravo vlasnik kluba. Bliži su mu primjeri Istre ili Rijeke gdje je jedan vlasnik s imenom i prezimenom.

Podsjetimo, odmah po dolasku na mjesto ministra Jovanović je najavio promjene Zakona o sportu kako bi on postao djelatnost od posebnog državnog interesa. Također, istaknuo je kako želi stvoriti takav zakonodavni okvir da nikakve radnje koje nisu u skladu sa zakonom ne mogu više biti niti u jednom sportskom savezu.

Vezane vijesti

E moj Karamarko, malograđanine...

E moj Karamarko, malograđanine...

Ministar obrazovanja Željko Jovanović nazvao je na svom Facebook profilu predsjednika HDZ-a "malograđaninom", nakon što je ovaj na svečanosti… Više

Komentari

registracija
24/3/10

bagsy, 11.04.12. 21:23

E ministre,ako zdrobiš mamića,šutim do kraja mandata.


registracija
9/3/10

nostradurus, 11.04.12. 23:51

Ode Mamiću zlatna koka!


registracija
9/3/11

poluprovokator, 12.04.12. 13:04

1. Igre na sreću zabraniti a kazina i kladione prije zatvaranja istražiti
2. Klubovi neka se financiraju sami jer zašto bi ja kao porezni obveznik gledao kako moj novac završava u lopovloku transfera i podobnim džepovima preko granje stadiona/arena i sl... Pa zadužiše me na 30 godina jer su digli kredite na takve "projekte"!
3. Trošak osiguranja/policije sportskih događaja nesmije biti na moj račun- Organizator je dužan pokriti sve troškove isto kako je voljan strpati u džep svu zaradu.
4. Male sportove i animaciju mladih na nižem nivou svakako podržati uz čist pregled računa- mora se znat porjeklo i utrošak svake kune

Državu treba voditi kao privatnu firmu i u kunu znati gdje su prihodi i gdje su rashodi i sve koji "rukuju" resursima obavezat vlastito imovinom na "poštenje".


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika