12.04.2012. / 12:51

Autor: Hina

'Izmjene Zakona o HRT-u predlagane su bez ruku prisile'

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić izjavila je danas da bi prijedlog izmjena Zakona o HRT-u mogao biti na vladi za dva tjedna, a odbacila je i neutemeljenima ocijenila tvrdnje Hrvatskih laburista da HNS, stranka kojoj pripada, namjerava preuzeti upravljanje HRT-om.

Andrea Zlatar ViolićAndrea Zlatar ViolićMinistrica kulture Andrea Zlatar Violić izjavila je danas da bi prijedlog izmjena Zakona o HRT-u mogao biti na vladi za dva tjedna, a odbacila je i neutemeljenima ocijenila tvrdnje Hrvatskih laburista da HNS, stranka kojoj pripada, namjerava preuzeti upravljanje HRT-om.

Upitana za komentar napada Hrvatskih laburista koji su prvog potpredsjednika vlade i čelnika HNS-a Radimira Čačića prozvali da iza leđa SDP-u te u suradnji s Upravom HRT-a i marketinškom agencijom Digitel, pokušava preuzeti upravljanje HRT-om, Zlatar je uoči današnje sjednice Vlade novinarima kazala kako argumente laburista smatra neutemeljenima.

"Ne mogu ulaziti u te argumente, nemam o njima nikakvih informacija i smatram ih neutemeljenima", kazala je Zlatar Violić.

Naglasila je kako drži da je proces usuglašavanja prijedloga izmjena i dopuna Zakona o HRT-u vođen u potpuno jasnoj proceduri i konzultacijama, napomenuvši da je Ministarstvo kulture 29. ožujka te izmjene uputilo na nekoliko adresa u Vladi (Ministarstvo pravosuđa, kabinet, resornim ministrima i potpredsjednicima vlade) na konzultacije i usuglašavanje.

"Zbog toga mislim da je proces usuglašavanja prijedloga izmjena i dopuna Zakona o HRT-u vođen u potpuno jasnoj proceduri i konzultacijama, koji će ići na sve koordinacije koje su potrebne, i ne vidim nikakvu ruku sile i privatnog interesa", kazala je ministrica kulture.

Dodala je da za sada Ministarstvo kulture nije dobilo sva potrebna mišljenja da bi moglo uskladiti izmjene zakona te ocijenila kako bi se to moglo dogoditi u iduća dva tjedna.

"Po mojoj procjeni zakon bi za dva tjedna mogao biti na vladi", kazala je Zlatar Violić.

Vezane vijesti

Ministrica priznala: Hrvatska nema medijsku politiku

Ministrica priznala: Hrvatska nema medijsku politiku

Medijska scena u Hrvatsko nije uređena, a država na žalost nema medijsku politiku u smislu javne politike kao što primjerice postoji politika… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika